Türkiye’deki Saray Rejimi tarafından Kıbrıslı Türklere dayatılan isimlerden Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal çocuklarımızın cenazesine katılacak cesareti bulamadı. Toplumun acısına ortak olamadı. İnsan içine çıkamıyor ama hala görevde ve çifte maaş almaya devam ediyor.

HABER MERKEZİ

DEPREM GÜNÜ TATAR’A PROTESTO
Toplumu kedere boğan 6 Şubat depreminin olduğu o kara günün ertesinde Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal’ı hala görevden almayan yetkililer protesto edilecekti. 40’tan fazla örgüt 7 Şubat günü Cumhurbaşkanlığına giderek Ersin Tatar’ın kapısına dayanacaktı. Depremin yıkıcılığı ortaya çıkınca eylem iptal edilmişti.

EYLEMLERİ DİKKATE ALMADILAR
Kadınları aşağılayıcı sözler söyleyen, yatak odasına karışacak kadar ileriye giden gerici Ahmet Ünsal’a her kesimden tepki yağmıştı. Onlarca örgüt Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı, Din İşleri Dairesi ve Kıbrıs Gazetesi önünde eylem yapmış, Ünsal’ın görevden alınmasını ve vatandaşlığının iptal edilmesini talep etmişti.

BAKANLARDAN SOFTA ŞAŞIRTMACASI
Atama Başbakan Ünal Üstel’in vereceği karara göre Başbakanlık Denetleme Kurulu ya da oluşturulacak bir komite tarafından soruşturma yürütüleceği basına ‘el altından’ duyurulmuştu. Bakan Hasan Taçoy Meclis kürsüsünde soruşturma başlatacağını doğrulamış, diğer Bakan Erhan Arıklı ise yalanlamıştı.

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi