Blinken, Yunanistan’da Türkiye ziyaretiyle ilgili konuştu: Farklılıklarımıza rağmen ihtiyaç duyduğumuz dayanışma bize hatırlatıldı

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Türkiye’ye yaptığı ziyaretlerin ardından gittiği Yunanistan’da “Türkiye’den geliyorum. Farklılıklarımıza rağmen ihtiyaç duyduğumuz dayanışma ve insanlık bize hatırlatıldı” dedi.

TRT World’ün aktardığına göre, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye’ye iki günlük ziyaret gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Blinken, dün akşam Yunanistan’a geçti.

Blinken, burada yaptığı açıklamada, “Türkiye’den geliyorum. Farklılıklarımıza rağmen ihtiyaç duyduğumuz dayanışma ve insanlık bize hatırlatıldı. Önce insanız, meseleler bu düşünceyle çözülmeli” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı, Yunanistan’ın da Türkiye’nin de bölgede ABD’nin dost ve ortağı olduğunu söyledi.

Göreve başladığından bu yana Türkiye’ye ilk resmi ziyaretini gerçekleştiren Blinken, iki gün süren Türkiye ziyaretinin birinci gününde Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen bölgeleri ziyaret etmişti.

Blinken, dün Ankara’da ilk olarak Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla bir araya gelmiş, görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, ABD-Türkiye ilişkilerinde son gelişmelerin ele alındığını aktarmıştı.

Blinken, Biden yönetiminin Türkiye’ye F-16 satışı ve modernizasyonu konusunda desteklediğini söylemiş, Çavuşoğlu ise yönetimin bu konuda Kongre’ye resmi bildirim yapmasını arzu ettiklerini açıklamıştı.

Blinken, daha sonra Esenboğa Havalimanı’nda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştü.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi