Ahırda ve arabada yaşamak zorunda kalan depremzede isyan etti: “Dünya kadar para toplandı hani?”

Hatay’da evleri hasar gördüğü için ahırda ve arabada kalan depremzede aileden Büyükanne Zeynep Keser, “Dünya bir para toplandı hani? Kime verdiler” dedi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden olumsuz etkilenen depremzedelerin yardım feryadı yükselmeye devam ediyor.

Depremlerden en fazla etkilenen illerden Hatay’ın Dörtyol ilçesi Ocaklı Mahallesi’ndeki evleri oturulamayacak hale gelen üçü çocuk sekiz kişilik Keser ailesi ahırda ve arabada kalarak yaşam mücadelesi veriyor.

“VERGİLERİ ALIRKEN ALIYORLAR BU REZİLLİĞİMİZİ GELİP KİMSENİN GÖRDÜĞÜ YOK”
ANKA’ya konuşan Büyükanne Zeynep Keser, vergilerini düzenli olarak vermelerine rağmen kendilerine hiçbir şekilde yardım edilmemesinden şikayet etti.

Zeynep Keser, “Bir şey yapacak durumumuz yok. Paramız olsa… Sadece benim bir emeklilik parasıyla geçiniyoruz. Bir çocuğum asgari ücretli, işe gidiyor. Ona da daha yeni başladı. Gören olmadı bizi. ‘Haliniz ne’ diyen olmadı. Vergileri veriyoruz lakin ‘Nasıl veriyorsun’ diyen olmuyor. Alırken alıyorlar, bu rezilliğimizi gelip kimsenin gördüğü yok. Biz bu durumdayız. Az hasarlı diyorlar. Dünya bir para toplandı hani? Kime verdiler. Oraları görseler baştan kurarlardı. Ama şuna vergi, buna vergi, canımızı alıyorlar zaten. Aldığım biz emekli parası. Çocuklarla beraber kalıyorum. Oğlumun işi de yok. Ortada kaldık” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi