Kılıçdaroğlu: “Seçim zamanında, 18 Haziran’da yapılacak”

Seçimin 18 Haziran'da yapılacağını söyleyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, YSK'nın seçimi ertelemesi gündemine ilişkin "YSK böyle bir karar alırsa açık söylüyorum; bu, demokrasiye darbedir" dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gündeme gelen seçimin ertelenmesine yönelik tartışmalara ilişkin konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçimleri erteleyemeyeceğini belirterek, “Seçimler zamanında, 18 Haziran’da yapılacak” dedi.

Seçimin YSK üzerinden ertelenmesi durumunda “YSK, ‘bu şartlarda sağlıklı seçim yapamayız’ derse kapısına kilit vurmak lazım” diyen Kılıçdaroğlu, “YSK böyle bir karar alırsa açık söylüyorum; bu, demokrasiye darbedir” diye konuştu.

“HİÇBİR HAKIM BÖYLE BİR KARARIN ALTINA İMZA ATMAZ”
HaberTürk yazarı Bülent Aydemir’e konuşan Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin şöyle konuştu:

“Parlamento çalışıyor zaten. Bir talebiniz varsa oraya getirin. Ancak kararı YSK üzerinden almayı planlıyorlarsa ve YSK, ‘bu şartlarda sağlıklı seçim yapamayız’ derse kapısına kilit vurmak lazım. Bu teknolojik imkânlarla nasıl seçim yapamıyoruz dersin? Bugünün şartlarında telefonunuzdaki GPS sinyalinden anında yeriniz dahi belirleniyor. YSK böyle bir karar alırsa açık söylüyorum; bu, demokrasiye darbedir. Hukukun üstünlüğüne vurulmuş bir darbedir. Hiçbir hakim böyle bir kararın altına imza atmaz.

Seçim zamanında, 18 Haziran’da yapılacak. Önümüzde bunun için 4 ay var. Eğer daha önce seçim yapmak istiyorsa yetkisini kullanıp Meclis’i feshetmesi gerekir.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi