CTP Kadın Örgütü Sosyal Hizmetlerin devredilmesi protokolüne karşı çıktı

CTP Kadın Örgütü tarafından yapılan açıklamada, bu topluma yapılacak en büyük sosyal hizmetin Hasan Taçoy'un ve mensubu olduğu hükümetin istifa etmesi olduğu vurgulandı.

HABER MERKEZİ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kadın Örgütü yaptığı yazılı açıklamada Çalışma ve Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy’u ve mensubu bulunduğu “gayrimeşru hükümeti” istifaya çağırdı. Topluma yapılacak en büyük sosyal hizmetin bu olduğu vurgulanan açıklamada, TC hükümeti ile imzalanan “Sosyal Yardım ve Sosyal Hizmet Alanında İşbirliği Yapılmasına” dair protokol reddedildi.

Elçilikte oluşturulan “Sosyal Masa” aracılığı ile Sosyal Hizmetler Dairesinin işlevlerinin ve yurttaşların bilgilerinin TC Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na devredileceği söylenen açıklamada, “Türkiye’den ithal edilecek muhafazakâr politikaların Kıbrıs Türk halkını dönüştürmeye yönelik bir sosyal mühendislik aracı olarak kullanılmasını sağlayacak” ifadeleri kullanıldı.

CTP Kadın Örgütü’nün açıklaması şöyle:

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koltuğunu işgal eden Hasan Taçoy’un, TC hükümeti ile imzalamış olduğu “Sosyal Yardım ve Sosyal Hizmet Alanında İşbirliği Yapılmasına” dair protokol, sosyal hizmetler alanındaki tüm yetkileri TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ne devrediyor.

İmzalanan protokole göre, TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nde oluşturulacak “Sosyal Masa” doğrudan sahada çalışma yürütecek olup, KKTC Sosyal Hizmetler Dairesi tamamen işlevsizleştirilecek ve Türkiye’deki vakıfların emrine sokulacak. “Sağlanan hizmetlerden kimlerin yararlanacağını” da belirleyen protokol, hem dairede bulunan bilgilere hem de sosyal yardım ile desteklenen bireylere elçiliğin doğrudan erişimini sağlayacak biçimde düzenlendi.

Verilen tüm hizmetlerin kontrolünü TC Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na devreden bu protokol, Türkiye’den ithal edilecek muhafazakâr politikaların Kıbrıs Türk halkını dönüştürmeye yönelik bir sosyal mühendislik aracı olarak kullanılmasını sağlayacak.
Sosyal Hizmetler Dairesi gibi toplumun can damarı olan bir kurumun uzun süredir yöneticisiz bırakılmasına, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi gibi eşitlik sağlayıcı kurumların ısrarla tam teşekküllü bir biçimde yürürlüğe koyulmamasına, tüm eksikliklere ve sorunlara karşın canla başla çalışan Sosyal Hizmetler Dairesi personelinin etkisizleştirilmek istenmesine ve sosyal hizmetler alanının toplumsal ve kurumsal sorumluluğu olmayan bireylere ve kuruluşlara devredilmesine sessiz kalmayacağız. Hükümete geldiğimiz ilk andan itibaren bu protokolü yürürlükten kaldıracağımızın sözünü verirken, imzalanan protokole karşı çıkan bütün sosyal hizmet çalışanlarının yanında olduğumuzu belirtiriz.

Kıbrıslı Türklerin hak ve çıkarlarını her geçen gün daha da yok eden Hasan Taçoy ve mensubu olduğu gayrimeşru hükümetin istifa etmesi, bu toplum için yapılabilecek ilk ve en büyük sosyal hizmet olacak!”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi