Deprem felaketinde 11’inci gün: Can kaybı 35 bin 418

Cumhuriyet tarihinin en fazla can kaybının yaşandığı Kahramanmaraş merkezli depremlerde 11'inci güne girildi. Son olarak açıklanan verilere göre, depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısı 35 bin 418 kişi oldu.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, 6 Şubat sabahı 10 ilde yaklaşık 13,5 milyon kişinin yaşadığı bölgeyi yıkıma uğrattı. Açıklanan son resmi verilere göre, 35 bin 418 kişi yaşamını yitirdi.

Deprem Kahramanmaraş’ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay’ı vurdu.

Geç başlayan arama kurtarma çalışmalarına devam edilirken, deprem bölgesinde yıkılan binalara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aralarında müteahhitlerin de bulunduğu kişiler gözaltına alınmaya ve tutuklanmaya devam ediyor.

Öte yandan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, depremden etkilenmesi bakımından Elazığ’ın, 11’inci il olarak afet bölgesi olarak değerlendirileğini bildirdi.

Deprem bölgesinde yurttaşların dayanışması sürerken, AFAD “öncelikli ihtiyaç malzemeleri” listesi yayımladı.

AFAD’dan yapılan açıklamaya göre, belirlenen “ihtiyaç malzemeleri” listesinde battaniye, çadır, kişisel bakım kiti, kahvaltılık, uyku tulumu, hijyen kolisi, kuru gıda, gıda kolisi, jeneratör, tüplü ısıtıcı, odun-kömür sobası, harici şarj cihazı, seyyar tuvalet ve banyo, elektrikli ısıtıcı, büyük ve küçük tüp, yatak, çocuk ve yetişkin montu, iç giyim, içlik, bot, polar, çocuk ve yetişkin bezi, bebek maması, hazır gıda, konserve gıda, tek kullanımlık tabak, bardak, çatal ve kaşık bulunuyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi