Merkezi Cezaevinde tecavüz iddiası

Kıbrıs Türk Barolar Birliği İnsan Hakları Komitesi, yeni cezaevinde tutuklu olarak barındırılan bir kişinin, aynı koğuşta kaldığı söylenen diğer mahkûm veya tutuklular tarafından tecavüz ve darba maruz bırakıldığı iddialarının araştırıldığını duyurdu.

HABER MERKEZİ

Kıbrıs Türk Barolar Birliği İnsan Hakları Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, yeni cezaevinde tutuklu olarak barındırılan bir kişinin, yaklaşık bir hafta önce, aynı koğuşta kaldığı söylenen diğer mahkûm veya tutuklular tarafından tecavüz ve darba maruz bırakıldığı iddialarının komiteye ulaştığını söyledi.

Komite, bu konunun derhal ve ciddiyetle soruşturulması gereken bir konu olduğunun altını çizerek söz konusu kişinin, devletin gözetim ve denetimi altında olduğundan, güvenliğinden ve kötü muameleye karşı korunmasından da devletin bizzat sorumlu olduğunu anımsattı.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Böyle bir olay gerçekleşmişse, yalnızca failler değil İçişleri Bakanlığı ve Merkezi Cezaevi idaresinin de sorumluluğu ve ihmali söz konusu olacağından, idarenin bağımsız bir soruşturmaya tabii tutulması gerekmektedir. Kıbrıs Türk Barolar Birliği İnsan Hakları Komitesi olarak, devletin gözetimi altındaki kişilere karşı işlenen insan hakları ihlâllerine karşı konuyu yakinen ve titizlikle takip edeceğimizi duyurur, yetkililerin şeffaf bir şekilde sürece ilişkin kamuoyunu bilgilendirmesi gerektiğini bildiririz.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****