Öğrencilerin tümü İsias Otel enkazından çıkarıldı

Adıyaman'da devam eden enkaz çalışmalarında tüm öğrencilerin çıkarıldığı, iki yetişkin için arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

HABER MERKEZİ

Başbakanlık’tan bu sabah yapılan açıklamada belirtilen Adıyaman’daki İsias Otel enkazından çıkarılan sekiz öğrencinin cansız bedeniyle birlikte enkazda öğrenci kalmadığı, iki yetişkin için ise arama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Çıkarılan öğrencilerle birlikte Adıyaman’daki kayıp yurttaş sayımız toplam otuz üç kişi oldu. Türkiye geneli kayıp yurttaş sayısı 46, arama çalışmaları devam eden yurttaş sayısı ise 2.

ÜLKEDE BUGÜN 19 CENAZE VAR
Öte yandan deprem felaketinde yaşanan kayıplar nedeniyle bugün ülkede on dokuz cenaze var. Mağusa Lala Mustafa Paşa Camii’nde öğlen namazı sonrası Adıyaman’daki turnuvaya katılmak üzere deprem anında orada bulunan sporculardan Hasan Bilgen, Mehmet Arif Altak, Aykan Ekiz, Nehir Çevik ve Özgür İçme son yolculuğuna uğurlanacak. İkindi namazı sonrası ise Aras Aktuğralı, Selin Karakaya, Serin İpekçioğlu, Pamir Konuklu, Atakan Celal Konuklu, Hayal Gençalioğlu defnedilecek.

Adıyaman’daki turnuva kafilesinde bulunan anne Nazife Dağlı ve kızları Mülkiye ile Abide Dağlı’nın cenazeleri de Yeniboğaziçi Yeni Camisinde kılınacak cenaze namazından sonra Yeniboğaziçi kabristanlığında defnedilecek.

Mağusa Türk Maarif Koleji Midir Muavini İbrahim Yakula ise Vadili’de son yolculuğa çıkacak. İbrahim Hoca, öğle namazından sonra Vadili kabristanlığında son yolculuğuna uğurlanacak.

Hatay’daki depremde hayatını kaybeden Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi emekli öğretmenlerinden Atay Arkan ve eşi Fatma Arkan da bugün öğle namazından sonra Lefkoşa Kabristanlığı’nda son yolculuğuna çıkacak.

Hatay’a tedavi için giden ve kaldıkları Kırıkhan Öğretmenevi’nin depremde yıkılmasıyla enkaz altında kalarak hayatlarını kaybeden Ulaş Hüsam ve Bahar Hüsam çifti de bugün askeri törenle Yeşilırmak’ta defnedilecek. Öğretmenevi’nden çıkarılan Suat Bayram’ın cenazesi ise ailesi tarafından Avustralya’ya götürecek.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****