Esendağlı: “Kaybettiğimiz canların hakkını ne pahasına olursa olsun arayacağız!”

Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, emarelerin yok edilmesi endişesine karşı, enkazdan ivedi olarak ve doğru usülde numune alınmasının hayati önemde olduğunun altını çizdi.

HABER MERKEZİ

Kıbrıs Türk Barolar Birliği (KTBB) Hasan Esendağlı, Adıyaman’da yıkılan İsias Otel için yargı sürecinde etkin olacaklarını ve kaybedilen canların haklarını ne pahasına olursa olsun sonuna kadar arayacaklarını söyledi.

Esendağlı yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’de bu konuda suç duyurusunda bulunarak yasal süreci başlatmış olan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. Erinç Sağkan ile iletişim içerisinde olduğunu, TBB’nin de yargısal süreç için KTBB’ye her türlü desteği sağlayacağını belirtti.

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) Başkanı Tunç Adanır’ın da Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ile, enkaz alanından numune alınması ve bilirkişilik süreci için işbirliği içerisinde hareket edeceğini kaydeden Esendağlı, “Enkazın ve/veya emarelerin yok edilmesi endişesine karşı, enkazdan ivedi olarak ve doğru usülde numune alınması hayati önemde olduğundan, Türkiye’deki muhataplarımıza ilaveten Kıbrıs’tan teknik bir heyetin numune alıp, Kıbrıs’a da getirmesi için şu anda gerekli çalışma ve girişimleri yapmaktayız” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****