Umutlar tükeniyor

Eğitim ve Kültür Bakanlığı Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürü Cengiz Uzun, otel enkazında son bir bölüm kaldığını ve çalışmaların orada yoğunlaştırıldığını açıkladı.

HABER MERKEZİ

Eğitim ve Kültür Bakanlığı Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürü Cengiz Uzun BRT Sabah Haber’e telefon bağlantısıyla katılarak son gelişmeleri değerlendirdi. Enkazın son bölümünün temizlenmesi için çalışmalarının sürdüğünü açıklayan Uzun, “Zaman geçtikçe umutlar tükeniyor!” dedi.

Cengiz Uzun, “Burada yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bütün ekipler gece ara vermeden 24 saat çalıştı. 4 tane kepçe ile çalıştı. Çalışmalar devam ediyor, ancak şartlar kötü, çok kötü bir moloz yığını. Göçük olur arada kolon olur, maalesef üzülerek söylüyoruz ki arada dik duran hiçbir şey yok mesafe. Boşluk hiç yok” ifadelerini kullandı. Uzun, otel enkazında son bir bölüm kaldığını ve çalışmaların orada yoğunlaştırıldığını açıkladı.

“ZAMAN GEÇTİKÇE UMUTLAR TÜKENİYOR”
98 kişinin daha göçük altında olduğunu düşündüklerini söyleyen Uzun, “Bölgedeki cansız bedenlerden kokular gelmeye başladı, çalışmalarımız sürüyor. Herkes umudunu taşımak istiyor ama zaman geçtikçe umutlar tükeniyor” dedi.
Cengiz Uzun, hayatını kaybeden vatandaşların cansız bedenlerinin özel soğutucu konteynerde korunduğunu da belirterek, enkazda olduğu düşünülen yaklaşık 98 kişiye ulaşana kadar çalışmaların süreceğini kaydetti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi