Çavuşoğlu insan kaybının çok olabileceğini söyledi

Adıyaman'daki öğrenci kafilesinin arama çalışmalarını takip etmek için dün deprem bölgesine giden Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, gelişmeleri aktardı.

Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, BRT’ye yaptığı açıklamada, bölgede iletişimin aksadığını, ulaşımda da güçlük çekildiğini anlattı. Bölgenin çok kötü durumda olduğunu ve çok fazla yıkık bina bulunduğunu belirten Çavuşoğlu, çok insan kaybının olabileceğini kaydetti. Çavuşoğlu, “burada insanlık dramı yaşanıyor” dedi. Bakan Çavuşoğlu, bölgede çalışmalarını yürüten araçlar da, insanlar da bulunduğunu, ancak, enkaz altında insan olabileceği için çalışmaların yavaş yürütüldüğünü söyledi. İsias Otel enkaz alanında şu ana kadar 10 cansız bedene ulaşıldığı bilgisini de veren Çavuşoğlu, çalışmaların bugün daha da hızlandığını kaydetti.

Öte yandan, Gaziantep Başkonsolusu Fatma Demirel ise, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Arama-Kurtarma ekibinin, Adıyaman’da Kıbrıslı Türk öğrencilerin göçük altında bulunduğu İsias Otel enkaz alanına ulaşır ulaşmaz arama kurtarma faaliyetlerine başladığını aktardı. Demirel, gece boyunca çalışmaların devam ettiğini kaydederek, tüm ekiplerin canla başla çalışmalara aralıksız devam ettiğini söyledi. Geceden beri süren çalışmalarda 10 kişinin cesedine ulaşıldığını açıklayan Demirel, “Gece boyunca 10 kişi çıkarıldı. Spor kafilesinden kimseye ulaşılmadı” diye konuştu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi