Deprem I Türkiye’deki Kıbrıslı kafilelerin durumu hakkında açıklama

KKTC’nin Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu, Adıyaman’daki öğrenci kafilesinden henüz haber alınamadığını Gaziantep Başkonsolosu Fatma Demirel’in bölgeye hareket ettiğini açıkladı.

HABER MERKEZİ

KKTC’nin Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu, Türkiye’de yaşanan depremin ardından BRT’ye açıklamalarda bulundu.

Korukoğlu, “Yeryüzüne çok yakın bir noktada deprem gerçekleşti dolayısıyla şiddeti çok oldu. Kahramanmaraş’taki sporcularımızdan, öğrencilerimizden iyi haber aldık fakat Adıyaman’daki öğrencilerimizden bir haber alamadık. Gaziantep başkonsolosluğumuz Adıyaman’a doğru hareket etti. Buradaki yetkililerle de temas edip bilgi almaya çalışıyoruz. Kahramanmaraş’taki öğrencilerimizle teması sürdürüyoruz. Gün içerisinde daha fazla bilgi almaya çalışacağız. Buradaki makamlarla da temaslarımız sürüyor.” dedi.

Gaziantep Başkonsolosu Fatma Demirel ve ekibinin bölgeye ulaşmasının ardından öğrencilerden haber alınacağı bildirildi. Yenidüzen’e konuşan Demirel, Adıyaman’da yıkıldığı konuşulan otelden kendi imkanlarıyla çıkan Kıbrıslı Türk öğrencilerin olduğuna yönelik bilgi aldığını, en doğru bilgiyi bölgeye ulaştığında verebileceğini kaydetti.

Öte yandan, Cumhurbaşkanlığında kriz masası oluşturulduğu açıklandı. Depremden sonra haber alınan öğrenci kafilelerinin ülkeye getirilmesi noktasında gerekli girişimlerin başlatıldığı belirtildi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi