Güneydeki seçimler: Adaylar halkı sandığa çağırıyor

Seçimlerin üç favori adayı oylarını kullandı. Seçimlere katılım için çağrı yaptı.

HABER MERKEZİ

“Kıbrıs Cumhurbaşkanı” Nikos Anastasiadis on yıllık iktidarın ardından aday olmadığı seçimlerde bugün Limasol’da oy kullandı.
Basına açıklamalarda bulunan Anastasiadis, “Bugünün Cumhuriyet Bayramı olduğu söyleniyor ama biz onu Cumhuriyet Bayramı yapmak istiyorsak kimse çekimser kalmasın. Seçmenlerin oy kullanmaya gideceğini ummak istiyorum. Bu ödeve dönüşen bir haktır. Geçen 43 yılda dünya siyasi hayatına katkı sağlamayı başardığıma inanıyorum. Ailemin tadını çıkarma zamanı” dedi.

DİSİ Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Averof Neophytou ise oyunu saat 10.25’te başkentteki Akropolis lisesinde kullandı. Oy verme işleminin ardından basına açıklamalarda bulunan Neophytou, “Demokrasi için büyük bir kutlama, aylardır konuşuyoruz ve anketler tarafını gösterdi ama bugün millet bu büyük kutlamada konuşuyor. Bugün halk oy kullanıyor ve ülkeyi yönetecek. Çok güzel bir ülkede yaşıyoruz ve Kıbrıs halkının istikrar ve güvenliği seçeceğinden eminim. Daha iyi bir Kıbrıs yaratabiliriz ve yaratacağız” dedi.

Her ankette önde çıkan bağımsız aday Nikos Christodoulides ise oyunu doğduğu Geroskipou’da kullandı. Christodoulides gazetecilere yaptığı açıklamada, “Doğduğum ve büyüdüğüm yer olan Geroskipou’da seçim hakkımı kullandım, çünkü siyasi hayatta başladığınız yeri asla unutmamalısınız. Çünkü o olmadan gelecek için pusulan yok. Bugün demokrasi günüdür, bugün ülkemizin yönünü tüm Kıbrıslılar belirleyebilir” dedi.

Lefkoşa’da oy kullanan AKEL destekli aday Andreas Mavroyiannis ise “Bugün demokrasinin bayramı, halkın yargısına güveniyorum” dedi.

Bugün Kıbrıs

Fotoğraflar: Cyprus Mail

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi