Sendikalardan hükümete vergi matrahları için saat 16.00’ya kadar süre

Vergi matrahlarının henüz Resmi Gazete'de yayımlanmamasından dolayı Başbakanlık önünde toplanan sendikalar hükümeti uyardı: Karar 16.00'ya kadar Resmi Gazete'de çıkmazsa yarın işler duracak.

HABER MERKEZİ

Başbakanlık önünde toplanan KTAMS, KTOEÖS, KTÖS, KAMUSEN, KAMUİŞ, GÜÇSEN, DEVİŞ, MALİYE SEN, vergi matrahlarının hak olduğunu ancak hükümetin bunu lütuf olarak sunduğunu söyleyerek kararın bugün saat 16.00’ya kadar Resmi Gazete’de yayımlanmaması halinde yarın greve gideceklerini belirtti.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan Başbakanlık önünde basına yaptığı açıklamada, vergi matrahlarının hesaplanamaması sebebiyle Lefke Avrupa Üniversitesi’nde maaşlara hayat pahalılığının yansıtılamadığını, gerekçe olarak da, “muhasebeleştirilemediği” gösterildiğini kaydetti. Bugün ayın sonu olduğuna işaret eden Bengihan, kararın 24 Ocak’ta alındığını anımsatarak, “Elli metre ileri Resmi Gazete’ye gidemedi” dedi. Bunun yasa gereği olduğuna vurgu yapan Bengihan, hükümetin bunu lütuf olarak sunmaya çalıştığını da dile getirdi.

Kurumların itibarsızlaştırılmasından utandığını söyleyen Bengihan, “Biz bu yönetim anlayışını hak etmiyoruz. O yüzden karar saat 16.00’ya kadar Resmi Gazete’de yayımlanmazsa sendikalar eylem yapacak. Yarın iş yapılmayacak. Bu sendikalar kararlıdır yarı işler duracak. Bu anlayış daha fazla tolere edilemez. Kararı sen alamayacaksan da başkalarının kararını ve keyfini bekleyeceksin neden seçim yapıyoruz! Seçim de yapmayalım. Birilerine soracaksak, talimat alacaksak kusura bakmayın demokrasicilik ve seçimcilik oynamaktan başka bir şey değil yaptığınız” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi