“KTMMOB Yasası’na uzanan eller Kıbrıslı Türklerin kendi kendini yönetme arzu ve erkine karşı uzanan ellerdir”

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) Yerbilim Mühendisleri Odası Başkanı Oğuz Vadilili, "Varoluşumuza her kim ki engel olmak istiyorsa bilsinler ki onlarla mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) Yerbilim Mühendisleri Odası Başkanı Oğuz Vadilili yaptığı açıklamada, UBP-DP-YDP Hükümetine bağlı 3 vekilin KTMMOB yasasında yapılmasını istedikleri değişikliklerin Kıbrıs Türk Toplumu’nun hiçe sayılmasına hizmet edeceğini söyledi.

“Meclis’e sunulan değişiklik önerisi karşısında hükümet partilerinin suskunluğu ise adeta buna ortak olacaklarının kanıtı niteliğindedir” ifadelerini kullanan Vadilili, KTMMOB’nun 1960 yılından itibren Kıbrıslı Tükler’in kendi kendini yönetme arzusu ve erkinin yüz akı olduğunun altını çizdi. KTMMOB Yasası’nı değiştirmek isteyen ellerin ise Kıbrıslı Türklerin kendi kendini yönetme arzu ve erkine karşı uzandığını belirten Oğuz Vadilili açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Bilinmesini isteriz ki; Kıbrıs Türk Toplumu’nun bir parçası olan biz mühendis, mimar ve şehirplancıları olarak bu topraklarda var olduk ve var olmaya da devam edeceğiz. Varoluşumuza her kim ki engel olmak istiyorsa bilsinler ki onlarla mücadele etmeye devam edeceğiz.

Bu onurlu mücadelemizde sesimizi duyurmak için Salı günü (yarın) saat 10:00 birlik olarak Meclis binası önünde olacağız.”

 

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi