Hasan Ulaş Altıok aleyhine açılan dava geri çekildi

Akademisyen Doç. Dr. Hasan Ulaş Altıok, savcılığın aleyhine herhangi bir suçlama getiremediğini, bugün gerçekleşen duruşmada ise davanın geri çekildiğini söyledi.

HABER MERKEZİ

Akademisyen Doç. Dr. Hasan Ulaş Altıok ve Avrupa aleyhinde, “TC – KKTC ilişkilerine zarar vermek” ve “TC Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret etmek” sebebiyle açılan davalar düştü.

Bugün Kıbrıs‘a konuşan Altıok, “Davada itham bile olmadık” dedi. Altıok, çıktığı duruşmalar sırasında, avukatları tarafından hakim ve savcıya, Avrupa Gazetesi’nde çıkan yazı ve fotoğrafların kendisine ait olmadığını neden orada bulunduğunu defalarca sorulduğunu kaydetti. Savcının, her duruşmada suçlamayı bir sonraki duruşmaya bıraktığını söyleyen Altıok, geçtiğimiz nisan ayından bugüne beş kez mahkemeye çağrıldığını ancak bu davalarda savcılığın aleyhine herhangi bir suçlama getiremediğini ifade ederek bugün gerçekleşen duruşmada ise davanın geri çekildiğini söyledi. Altıok ayrıca, Avrupa ve Şener Levent aleyhine açılan davaların da geri çekildiğini söyledi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi