Sendikalar vergi matrahlarının peşinde Maliye Bakanlığında: “Birileri buralara gelip müdahale ediyormuş”

Kamuoyuna Bugün Kıbrıs'ın duyurduğu Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nun vergi matrahlarından duyduğu rahatsızlık nedeniyle dün Maliye Bakanı Alişan Şan ile Başbakanlıkta yaptığı toplantının ardından sendikalar bugün bakanlığa gitti.

HABER MERKEZİ

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kamu Çalışanları Sendikası (Kamu-Sen) ve Kamu İşçileri Sendikası (KAMU-İŞ), Bugün Kıbrıs‘ın duyurduğu Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun vergi matrahlarından duyduğu rahatsızlık nedeniyle dün Maliye Bakanı Alişan Şan ile Başbakanlıkta yaptığı toplantının ardından sendikalar bugün bakanlığa gitti.

Maliye Bakanlığı’nda müsteşarlarla yapılan toplantıdan önce açıklama yapan KTAMS Başkanı Güven Bengihan, “Üç gün önce Bakanlar Kurulu’nda vergi matrahları ile ilgili alınan karar üç gündür resmi gazetede yayımlanmadı. Bugün ay sonu, hesaplamalar yapılacak, kimse vergi dilimlerini bilmiyor. Öğrenmek istiyoruz. Söylenene göre buraya dün bir takım kişiler geldi ve “hayır bu matrahlar olmayacak” dedi. Bu doğru mu yanlış mı öğrenmek istiyoruz” dedi.

Sendikalar, Maliye Bakanlığı’nın ardından Başbakanlığa da giderek, “Düzenlemenin Bakanlar Kurulu’ndan geçmesine rağmen üç gündür Resmi Gazete’de yayımlanmadığını” belirterek, bilgi talebinde bulundu. Başbakanlık Müsteşarı Berhan Ongan ile görüşen sendikalar, Müsteşar Ongan’ın “herhangi bir sorunun olmadığını, bugün-yarın Başbakan’ın kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasını sağlayacağını” kendilerine söylediğini aktardı.

Bengihan, TAK’a yaptığı açıklamada, KTAMS’ın konunun takipçisi olmaya devam edeceğini kaydetti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi