Üstel: “Bu insanlık dışı suçlara karşı harekete geçmiş durumdayız”

Atanmış Başbakan Ünal Üstel yazılı basın açıklaması yaparak, ülke insanının, kişiliğine, kültürüne, örf adet ve geleneklerine, evrensel insan haklarına yakışmayan, Kadına Yönelik Şiddet ve Kadın Cinayetleri ile mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğini vurguladı.

HABER MERKEZİ

Atanmış Başbakan Ünal Üstel yaptığı basın açıklamasında, on altı yaşında öldürülen Zehie Helin Reessur‘un öldürülmesi olayının Kadına Yönelik Şiddetin önlenmesi konusunda devletin, hükümetin ve halkın yeni ve radikal adımlar atması gerekliliğini de gözler önüne serdiğini söyledi. Üstel, “Çağımıza, ülkemize, kültürümüze ve bizlere asla yakışmayan, bu insanlık dışı suçlara yönelik hükümet olarak yeni tedbirler almak için harekete geçmiş durumdayız” ifadelerini kullandığı açıklamasında, kadına yönelik şiddete karşı daha önceki dönemlerde ortaya konan Ulusal Eylem Planının tam olarak hayata geçirilmesi, varsa eksiklerinin giderilmesi, polisle yürütülen çalışmaların daha da geliştirilmesi konularında gerekli çalışmaların başlatıldığını söyledi.

Bu sorunun, siyaset üstü ve toplumsal bir sorun olduğunu vurgulayan Üstel, çözümün ise ancak toplumun tüm kesimlerinin ve paydaşların bir araya gelerek ortak akıl üretmeleri ile sağlanabileceğini kaydetti.

Üstel açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Kimsenin kuşkusu olmasın, ülkemiz insanının, kişiliğine, kültürüne, örf adet ve geleneklerine ve her şeyden önemlisi evrensel insan haklarına yakışmayan, Kadına Yönelik Şiddet ve Kadın Cinayetleri ile mücadele etmekten asla vazgeçmeyerek, elimizden gelen tüm çabayı ortaya koymakta kararlıyız. Bu vesileyle birkez daha Zehie Helin Reessur evladımıza allahtan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dilerim.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi