İmamlar İnisiyatifi: “Ünsal adına kadınlardan özür diliyoruz”

KKTC İmamlar İnisiyatifi adına yazılı açıklama yapan din görevlileri, Ahmet Ünsal'ın kültürel yapısını bilmediği bir toplumda yaptığı eylem ve söylemlerle hem kuruma hem de topluma zarar verdiğini vurguladı.

HABER MERKEZİ

Kıbrıs’ta görev yapan bir grup imam KKTC İmamlar İnisiyatifi adına bir açıklama yayımlayarak, Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal’ın eylemleri ve söylemleri için özür diledi. Ünsal’ın toplum yapısını bilmediğini kaydeden imamlar Ünsal’a hitaben, “Kadınlara yönelik sarf ettiğiniz cümleler yüzünden kadınlarımızın yüzüne bakamaz hale geldik” ifadelerini kullandı.

KKTC İmamlar İnisiyatifi adına yapılan açıklama şöyle:

“Sayın Ahmet Ünsal’ın kuruma atandığı günden bu zamana kadar Din İşleri Başkanlığı ile görevliler arasında birçok sorun yaşandı. Bu bir geçiş ve tanıma sürecidir diye sabrettik. Ünsal ve çevresindekilerden dolayı birçok yanlış uygulama ve dayatmalara maruz kaldık. Görev motivasyonumuzu kaybettik.
Maalesef yaşanan bu sorunlar kendi içimizde kalmadı. Sayın Ünsal’ın Mağusa Polat Paşa Camii Kültür Salonu’nda kadınlara yönelik sarfettiği cümleler toplum nezdinde infiale sebep oldu. “Yanlış anlaşıldım” kabilinde özür dilemek yerine önce söylediğini reddetmiş sonra da ses kayıtları ortaya çıkınca kabul etmek zorunda kalmıştır. Bu daha da nahoş bir durumdur.
Çevresinde idari görev verdiği kişiler ekip olarak bu yanlış giden sürece bir dur demek yerine sayın Ünsal’ın yanlışlarına destek olmuşlar ve maalesef kurum toplum nezdinde tartışma konusu haline gelerek itibar ve güven kaybına uğratılmıştır.
Sayın Ünsal,
Siz de kabul edin ki, kültür yapısını bilmediğiniz bir toplumda yaptığınız eylem ve söylemlerle hem kuruma hem de topluma çok büyük zarar vermektesiniz. İnsanları hem dinden hem de gönül bağı ile bağlı olduğu Anavatandan uzaklaştırmaktasınız. Hem buradaki siyasilerimize, hem sizi buraya atayan iradeye hem de dinimize zarar vermektesiniz. Bu doğruları söyleyenleri de itham etmektesiniz.
Ne üzücüdür ki, Mübarek Üç Aylara girdiğimiz şu günlerde din adamları olarak bizim gündemimiz toplumla çatışma süreci olmamalıydı.
Kadınlara yönelik sarfettiğiniz cümleler yüzünden kadınlarımızın yüzüne bakamaz hale geldik.
Bizler, yarın sizlerin nasıl bir yanlış ile bizleri karşı karşıya bırakacaksınız endişesi taşımaktayız.
Şunu bilin ki, etrafınıza topladığınız (mutlu azınlık) şu anki idari kadroda bu süreçte en az sizin kadar vebal sahibidir.
Artık bu topluma ve efendiliklerinden dolayı sessiz kalan imamlarınıza yazık etmeyin
En önemlisi de dinimize yazık ettiniz. Tüm bu tartışmalardan sonra bu topluma ne verebilirsiniz ki..
Çevrenize topladığınız ekibin (mutlu azınlığın) sizleri yanlış yönlendirmesi ile görevli ile aranıza duvar ördünüz ve görevliye hiç olmadığı kadar baskı kurdunuz.
Lütfen artık yeter. Bu tartışmalardan kurtulup görevimize adapte olmak istiyoruz.
Dinde olmayan bu tarz zorlama yorumlar sebebi ile Kıbrıs Türk kadınlarını rencide ettiniz, maalesef sizlerin esirgediği özrü kadınlarımızdan kurumumuz adına biz diliyoruz.
Ayrıca bu ve benzeri yanlışı yapan dinimizi temsil edemeyen şu anki yönetim ve idarenizdir.
Kurum hiç olmadığı kadar geri gitmiş ve itibar kaybetmiştir.
Güzel dinimiz İslam’ın, camilerde görevi başında görev yapan biz fedakar görevlilerin, bu sürece bir dahili yoktur. Bilinmesini isteriz ki bizler de bu gidişattan memnun değiliz.
İmamlar olarak biz protestolar ile değil, biz topluma yapılan beddua seansları ile değil, biz kadınlarımıza yapılan hakaretvari söylemlerle değil İslam’ın güzellikleri ile anılmak istiyoruz.
Biz toplumun karşısında değil vatandaşımızın iyi ve kötü gününde her daim olduğu gibi şimdide yanı başında olmak istiyoruz…”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi