Muhtar gereğini yaptı: Bedduacı imam görevden alınsın diye dilekçe verdi

Kurtuluş muhtarlığı Bugün Kıbrıs’ın gündeme getirdiği Adnan Sekmen isimli imamın beddualarının ardından imamın görevden alınmasını talep etti.

HABER MERKEZİ

Din İşleri Dairesi adına aynı zamanda “denetleme” görevi de yapan İskele’ye bağlı olan Kurtuluş Köyü imamı Adnan Sekmen, Ahmet Ünsal’ı eleştirenlere beddua etmiş, “Ahmet Hoca kadar taş düşsün başınıza… Rabbim öyle bir musibet versin ki sizlere… Başınızı kaldıramayın inşallah” diye yazmıştı. Kurtuluş Köyü muhtarı Fikri Aksüt ve azalar bugün dilekçe yazarak köy halkının rahatsızlığını dile getirdi. Muhtarlık yetkilileri imamın görevden alınması talebinde bulunarak Din İşleri İskele Temsilciliğine dilekçe yazdı.

Dilekçede şu ifadeler yer aldı:

“Kurtuluş Köyü imamı Adnan Sekmen isimli şahıs sosyal paylaşım ağı olan Facebook üzerinden genel olarak tüm kadınlar için beddua etmiştir. Bu durum özellikle Kurtuluş köy halkını ve bayanlarını ciddi anlamda rahatsız etmiştir. Bu sebeple köyümüzde bahse konu şahsın imamlık yapmasını ileride sorun yaşamamak açısından uygun olmayacağını sizlere bildiririm. Gereğinin yapılmasını rica ederim.”

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi