İran’dan AB ve Britanya’nın yaptırımlarına tepki: Karşılık verilecek

Avrupa Birliği ve Britanya, İran'da Mahsa Amini eylemleri sonrası gerçekleşen sert müdahale ve baskılar sonucu yaptırımları genişletmişti.

İran, ülkeye yaptırım uygulayan Avrupa Birliği ve Britanya’ya yanıt verileceğini açıklayarak “insan haklarını ihlal eden” Batılı birey ve kuruluşların hedef alınacağını belirtti.

Euronews’da yer alan habere göre, Avrupa Birliği (AB) ve Britanya’nın İran’daki Mahsa Amini eylemlerine yönelik sert müdahale ve baskı sonrası aldığı yaptırım kararına Tahran’dan yanıt geldi. Tahran, ülkeye uygulanan yeni yaptırımları “güçlü bir şekilde kınadıklarını” açıkladı.

Yakında karşılık verileceğini belirten İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Naseer Kanaani “İslam Cumhuriyeti yakında AB ve İngiltere’de insan haklarını ihlal edenlere yönelik yeni yaptırımlar açıklayacak” dedi.

Kanaani şöyle devam etti:
“Avrupa Birliği ve Britanya yönetimlerinin eylemleri, İran’ın gerçeklerini anlamak konusundaki mental yetersizliklerinin bir işaretidir” dedi.

Brüksel’de gerçekleşen toplantı sonucu AB, ülkedeki insan hakları ihlalleri gerekçesiyle 35 İranlı kişi ve kuruma yaptırım uygulama kararı almıştı.

ABD ve Britanya da İran’a yönelik yeni yaptırımlar açıklamıştı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi