Kaymakamın görevi bu mu?

Vakıf ve devlet arazileri büyük inşaat şirketlerine peşkeş çekilmeye devam ediliyor. Emekli olmadan kısa süre önce Mağusa kaymakamı Kemal Serpal’ın Tatlısu’ya giderek devlet arazisini yerinde inceleyip inşaat şirketine devredilmesi için faaliyet başlattığı ileri sürüldü.

HABER MERKEZİ

Devlete ait hali arazilerin kar amaçlı adrese teslim edilmesi kamu vicdanını derinden yaralamaya devam ediyor. Sınırlı olan arazilerin vatandaşın menfaatine fayda sağlayacak şekilde kullanılması gerekirken büyük inşaat firmaları ülkeyi parsel parsel bölüşmeye devam ediyor.

Kamuoyuna daha önce duyurduğumuz Tatlısu’daki kıymetli Vakıf arazisinin peşkeşi sonrası yine aynı yerde devlete ait hali arazinin de peşkeş çekilmesi için adım atıldığı öğrenildi.

Tatlısu’da yolu olmayan arazisine yol izni almak için Vakıf arazisi kiralayan ve hemen yanı başında devlete ait hali araziye göz diken büyük inşaat firması hükümetin özel kıyağı ile hayaline kavuşuyor.

Burada yapılmak istenilenin inşaat şirketinin devlet arazisinden yol alıp kendine ait değeri fazla olmayan araziye yol bağlayıp inşaat yaparak yüksek fiyatlara satmak olduğu belirtiliyor.

İnşaat şirketine yakınlığı ile bilinen Mağusa Kaymakamı Kemal Serpal’ın emekli olmadan kısa bir süre önce Tatlısu’ya giderek devlet arazisini yerinde görüp faaliyet başlattığı da ileri sürülüyor.

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi