Kadınlardan Meclis’te şok eylem: ‘Ahmet Ünsal görevden alınsın’ pankartı açıldı

Hükümetin Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal'ı görevden almaması Meclis'e giden kadınlar tarafından protesto edildi.

HABER MERKEZİ

Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal’ın hala görevden alınmamasını protesto etmek için Bakan Erhan Arıklı kürsüdeyken kadınlar Meclis’te pankart açtı. Kadınların eylemine CTP Kadın Örgütü, TDP, Sol Hareket, YKP, Kuir Kıbrıs, Tabipler Birliği, KTAMS, KTÖS ve KTOEÖS de destek verdi.

ARIKLI KÜRSÜDE ÜNSAL’I NEDEN GÖREVDEN ALINAMAYACAĞINI ANLATIYORDU
Arıklı o sırada şunları söylüyordu:

“Geçen haftaki konuşmamda soruşturma başlatıldığını söylediğim belirtildi. Konuşmamı tekrar dinledim. Ben soruşturma başlatıldı demedim. Bakanlar Kurulunda konuşuldu, değerlendirildi. Bazı arkadaşlar katılmamış olabilir. Orada çıktıktan sonra Başbakanla yaptığımız değerlendirmede dedim ki, Sayın Başbakan İslami literatürde iki temel kaynak var. Biri Kuran-ı Kerim diğeri hadisler. Kuranı Kerim’de hiçbir tartışma yok. Hadisler peygamber efendimizde 200 yıl sonra yazılmış, uydurulmuş hadisler de var. Bana göre birçok hadis de yanlıştır. Başkasına göre de değildir. İşte ilahiyatçılar arasında yüzyıllardır tartışılan konu. Bana göre Din İşleri Başkanının vaaz verirken verdiği hadisler uydurmadır. Devlet olarak biz kalkıp hadisteki sözleri söyledin, suçlusun diyemeyiz. Dini görüşlerinden dolayı kimse suçlanamaz.”

Bakanın sözlerinin ardından seyirci koltuklarındaki kadınlar pankart açarak protesto etti. Arıklı, “Bu şovu yapmak için senaryo hazırladınız, bu şov için bu ortamı hazırladınız. Bundan sonra da hoşuna gitmeyen durumlarda birçok kişi buraya gelecek eylemi göreceksiniz. Meclis’i alet ettiniz. Yazıklar olsun” diyerek kürsüyü terk etti.

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi