AKP Kıbrıs’taki seçim çalışmalarına muhtarlarla başladı

AKP temsilciliği seçim çalışmaları için Kıbrıslı muhtarlarla bir araya gelerek, taleplerinin karşılanması için doğru adresin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu, kendilerinin de aracı olacaklarını söyledi.

HABER MERKEZİ

Cumhuriyetçi Türk Partisi İlçe Başkanı ve milletvekili Ongun Talat sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, AKP’nin KKTC temsilciliğinin Türkiye’de gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik Girne muhtarlarını toplantıya çağırdığını kaydetti. Talat, AKP KKTC Temsilciliği Başkanı Fahri Yönlüer’in muhtarla yaptığı toplantıda, KKTC’nin kapasitesini çok iyi bildiğini, o nedenle merkezi idareden medet umulamayacağını, taleplerinin karşılanması için adresin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu, kendilerinin elçilik nezdinde, o da olmazsa doğrudan Ankara’dan sorunlarının çözülmesi için aracılık yapacaklarını, geçtiğimiz günlerde açıklanan “müjde paketinin” de kendilerinin aracılığıyla gerçekleştiğini söylediğini belirtti.

Toplantıda ayrıca, Avrupa Birliği’nin de kaynak yaratma bakımından doğru adres olmadığı söylendiğini kaydeden Talat, AKP Kadın Kolları Başkanının ise muhtarlardan Türkiye’deki “beka” meselesi konumundaki seçimlere yönelik desteklerini istediğini ve muhtarların AKP’lileri sahada seçmenleriyle buluşturabilirlerse çok memnun olacaklarını ifade ettiklerini söyledi.

Toplantıda yapılan konuşmalara tepki gösteren Talat, muhtarların başka bir ülkenin siyasi partisine sorunlarını aktarmak zorunda bırakılmalarının “bağımsız ve egemen” politikaları ile devletçi geçinip, hükümetçilik oynayanların kabahati olduğunu söyledi. “Kıbrıslı Türkler kendi kendilerini yönetebilecek kapasitededir” ifadelerini kullanan CTP’li vekil, bunun için ciddi bir mücadele ve bulunulan yer neresiyse orada icraat ortaya koyabilmenin zaruri olduğunu vurguladı.

CTP Girne İlçe Başkanı ve milletvekili Ongun Talat’ın paylaşımı şöyle:

“Belli bir süredir Girne’deki faaliyetlerini takip etmekte olduğumuz AKP KKTC Temsilciliği, geçtiğimiz akşam Girne bölge muhtarlarıyla Lefkoşa’daki binalarında bir toplantı gerçekleştirdi. Peki sosyal medya hesaplarından fotoğraflarını da yayınladıkları bu toplantıda neler konuşuldu? Başkanları Fahri Yönlüer muhtarlara özetle (ve mealen), eski bir bürokrat olarak KKTC’nin kapasitesini çok iyi bildiğini, o nedenle merkezi idareden medet umulamayacağını, taleplerinin karşılanması için adresin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu, kendilerinin elçilik nezdinde, o da olmazsa doğrudan Ankara’dan sorunlarının çözülmesi için aracılık yapacaklarını, geçtiğimiz günlerde açıklanan “müjde paketinin” de kendilerinin aracılığıyla gerçekleştiğini söyledi. Ayrıca Avrupa Birliği de doğru adres değilmiş. Kadın Kolları başkanı ise muhtarlardan Türkiye Cumhuriyeti’ndeki “beka” meselesi konumundaki seçimlere yönelik desteklerini istedi. Muhtarlar kendilerini sahada seçmenleriyle buluşturabilirlerse çok memnun olurlarmış…

Kurumlarımızın çöküş süreciyle, paralel yönetim yapılanmasının çatlaklardan sızıp boşluklara yerleşmesi birlikte yürüyor. Adım adım ve tabandan yürütülmeye çalışılan bir süreç bu. En acı verici olan ise “bağımsız ve egemen” KKTC’nin muhtarlarının başka bir devletin siyasi partisine sorunlarını aktarmak zorunda bırakılmaları. Buradaki kabahat asla muhtarların değil, onları bu duruma iten o devletçi geçinip, hükümetçilik oynayanlar.

Bizim bölgemizdeki muhtarlara söyleyebileceğimiz ise şu; CTP Girne’deki 3 belediyesiyle, tıpkı daha önce Dikmen Belediyesi’nde olduğu gibi muhtarlarla nasıl işbirliği kurulacağını cümle aleme gösterecek. Biz biliyoruz ki, eğer boşluk bırakırsanız bu doldurulur. Kıbrıslı Türkler kendi kendilerini yönetebilecek kapasitededir. Ancak bunun için ciddi bir mücadele ve bulunduğunuz yer neresiyse, orada icraat ortaya koyabilmeniz zaruridir.

Demem o ki, biz bugün yerelde buradayız, yarın da merkezi idarede olacağız. Halk iradesine dayanan muktedir bir iktidarın kurulabilmesi mücadelemiz ise asla tükenmeyecek…”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi