İddia: Yeni Zelandalı uyuşturucu baronu Türkiye’de tutuklandı

Küresel bir uyuşturucu ağını Türkiye'den yönettiği öne sürülen Yeni Zelandalı 'Comancheros' adlı motosiklet çetesinin lideri Hohepa Ngakuru'nun tutuklandığı iddia edildi.

Küresel bir uyuşturucu ağını Türkiye’den yönettiği öne sürülen Yeni Zelandalı ‘Comancheros’ adlı motosiklet çetesinin lideri Hohepa Ngakuru’nun tutuklandığı iddia edildi. İddiaya göre; Avustralya polisi, Ngakuru’nun tutuklandığını doğrulamak için Türk yetkililerle temasa geçti.

Daily Mail’de yer alan habere göre; bu ayın başlarında dünya çapında faaliyet gösteren Comanchero motosiklet çetesinin yeni ‘Yüksek Komutanı’ olduğu bildirilen Ngakuru’nun, Sidney’de rakip çetelerle girdiği şiddetli bölge çatışmaları sırasında Comancheros saflarında yükseldiği belirtiliyor.

2010 yılında Avustralya’dan ayrılan 42 yaşındaki Ngakuru’nun, 100 milyon dolardan fazla bir servete sahip olduğu tahmin ediliyor. 2010 yılında uyuşturucu suçlamalarından kefaletle serbest bırakılan Ngakuru’nun, Sidney’den kaçan Hakan ‘Big Hux’ Ayık ile birlikte Türkiye’den Comancheros operasyonlarını yürüttüğü iddia edildi.

Avustralya polisinin, ülke genelinde dağıtılmak üzere Avustralya’ya büyük uyuşturucu ithalatı yapmakla suçlanan Ngakuru’nun tutuklandığını teyit etmek için Türk yetkililerle temas kurduğu öğrenildi.

Yeni Zelandalı üst düzey yetkililerinin de Türk meslektaşlarıyla görüşerek Ngakuru’nun “uyuşturucu kaçakçılığı” ve “kara para aklama” suçlarından yargılanmak üzere ülkesine geri gönderilmesini sağlamaya çalıştığı kaydedildi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi