Arıklı: “Ahmet Hocayı vicdanıyla baş başa bırakıyorum”

Hükümet adına Meclis’te soruları yanıtlayan Bakan Erhan Arıklı, “uydurma hadislerle konuşmuş, doğru bulmuyorum, vicdanı ile baş başa bırakıyorum” dedi.

HABER MERKEZİ

Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, bugünkü Meclis oturumunda muhalefetten gelen soruları yanıtladı. Arıklı, Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal hakkında soruşturmanın akıbeti ile ilgili sorulan soruya şöyle yanıt verdi:

“Sözleri oldukça yanlış anlaşıldı bir ilahiyatçı olarak aynı eğitimi almış aynı fakülteden mezun olan biri olarak söylüyorum… Hoca inşallah bundan sonra maksadını aşan sözler söylemez. Düşünün ki İslam dini, Kuran-ı Kerim cahiliye döneminde kadınların insan yerine koyulmadığı bir dönemde ortaya çıkmış ve kadınlara erkeklerle eşit haklara sahip olduğunu ortaya koymuş bir dindir. Hatta birçok konuda erkekten üstün kılmıştır.

Zaman içinde belli bir dönemden sonra erkek hegemonyasıyla uydurulan bu hadislerle kadınlara verilen özgürlükler geri alınmaya başlanmıştır. Bizim yapmamız gereken kadına İslam’ın Kuran’ın verdiği hakları iade etmektir. Böyle olması gerekirken uydurma hadislerden yola çıkan anlayış bize yakışmaz. Bu konuyla ilgili değerlendirmelerimizi yapıyoruz…

Meydanı feministlere bırakmamak varken kadınların haklarını gasp eden uydurma hadisler ortaya çıkarmak doğru bir yaklaşım değil.

Eşim de ilahiyatçı… İlk tepki gösterenlerden biri de kendisidir.

Hukuki olarak açığa alma gereği var mı bilmiyorum ama Hoca kendisinin önüne konulanlardan açıklama yapmıştır. Ben de bunun doğru olmadığını söylüyorum.

Sevgili Ahmet Ünsal Hoca o fikirlerini kendi şahsi fikri olarak anlatmadı. Hadis kitaplarından paylaştı, kendi görüşünü paylaştı… Ahmet Hocayı vicdanı ile baş başa bırakıyorum.”

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi