Aşırı yağışlar Kıbrıs genelinde sellere neden oldu

Bölgede etkili olan aşırı yağış Kıbrıs'ın kuzeyinde ve güneyinde taşkınlara neden oldu.

HABER MERKEZİ

Adada özlemle beklenen yağışalar doğu bölgelerinde su taşkınlarına neden oldu. Kuzeyden ve güneyden kullanıcılar sel baskınlarını sosyal medya hesaplarından paylaştılar. Özellikle Protoras ve Mağusa bölgelerini etkisi altına alan yağışlar. sokakları kullanılmaz hale getirdi.

Protoras’tan paylaşım yapan Michalis Mertakas isimli sosyal medya kullanıcısı çektiği videoda, “Yağmur istiyordunuz! Yağmaz diye şikayet ediyordunuz! İşte yağdı. Alın size yağmur!” ifadelerini kullandı.

Mertakas’ın paylaşımı şöyle:

MAĞUSA’DA İLÇE EMNİYET KURULU TOPLANDI

Öye yandan kuzeyde ise Mağusa’da devam eden kanalizasyon çalışmaları nedeniyle şehrin sokakları sularla kaplandı. Mağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay hem Türkçe hem de sehirde yaşayan yabancı öğrenciler için İngilizce yaptığı açıklamada, Mağusa Belediyesi, Kaymakamlık, Polis, Sivil Savunma ve İtfaiye teşkilatından oluşan İlçe Emniyet Kurulu’nun toplandığını duyurdu. Halkın su baskınları ile ilgili yaşadığı sorunlarda Mağusa Belediyesi’ne “185” numaralı telefondan ulaşabileceklerini belirten Uluçay, “Vatandaşlarımızdan ricam acil bir ihtiyaç olmadığı halde yağmur durana ve yollar tekrar açılana kadar özellikle problemli yolları kullanmamalarıdır” uyarısını yaptı.

Uluçay’ın açıklaması şöyle:


SİVİL SAVUNMA DEVREDE

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Mağusa’nın yanı sıra Taşlıca-İskele bölgesinde de yağışların etkili olduğu ve Sivil Savunma ekipleri tarafından su tahliyelerine devam edildiği bildirildi.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı Basın Birimi’nden yayımlanan açıklama ise şöyle:

“İlçe Eminiyet Kurulu’ndan gelen talep doğrultusunda, Mağusa Büyük Sanayi Bölgesi ve Maraş Köşe Kahvesi bölgesinde, Sivil Savunma ekipleri su tahliyesi yaptı. Ayrıca ekipler yolda kalan araçlara da müdahalede bulundu.

Öte yandan, aşırı yağıştan etkilenen Taşlıca-İskele bölgesinde Sivil Savunma İskele Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından su tahliyesi çalışmaları gerçekleştirildi.
Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ve Bölge Müdürlükleri’nin gelen ihbarlar değerlendirilerek müdahalede bulunmaya devam edildiği bildirildi.

Meteoroloji Dairesi internet sitesindeki verilere göre, sağanak yağışların 3 gün daha devam etme olasılığının yüksek olduğu, bu yüzden meydana gelebilecek su baskını ihbarlarına karşılık, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı tarafından gerekli hazırlıkların yapıldığı vurgulandı.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, ülkemizde kötü hava şartlarının devam etmesinden dolayı, ekiplerin hazır halde bekletildiği, ihtiyaç duyulduğu anda ALO 101 Acil Durum Hattından vatandaşlarımızın 24 saat ulaşabileceği bildirildi.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi