Peşkeşe hazırlanan orman arazileri için hükümete dava

Yeşil Barış Hareketi, Orman Mühendisleri Odası’nın desteğiyle, UBP-DP-YDP Bakanlar Kurulu’nun hem Anayasaya hem de yasaya aykırı olmasına rağmen orman arazilerinin statülerinin değiştirme kararını mahkemeye taşıdı.

HABER MERKEZİ

Yeşil Barış Hareketi (YBH) Başkanı Feriha Tel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda UBP-DP-YDP Hükümeti’ne dava açıldığını duyurdu. Tel açıklamasında, hükümetin seçim yasaklarına 2 gün kala orman arazilerini, orman arazisi statüsünden çıkartarak “peşkeşe” hazırlayan bir karara imza attığını söyleyerek YBH ve Orman Mühendisleri Odası olarak usulsüz işlemlerin karşısında durmaya devam edeceklerini belirtti.

YBH Başkanı Feriha Tel’in açıklaması şöyle:

“Hükümet, “Orman Arazilerinde” usulsüz ve yasalara aykırı olarak gerçekleştirdiği kiralamalardan sonra seviye atlayarak bu sefer seçim yasaklarına 2 gün kala orman arazilerini, orman arazisi statüsünden çıkartarak “peşkeşe” hazırlayan bir karara imza atmıştı.

UBP-DP-YDP Bakanlar Kurulu’nun hem Anayasaya hem de yasaya aykırı kararını bugün Yeşil Barış Hareketi olarak Orman Mühendisleri Odası’nın da desteğiyle mahkemeye taşıdık.

Yeşil fakiri ülkemizin ormanlarının daha fazla tüketilmemesi için mücadelemizi yükselterek devam ettireceğiz.

Gönüllü avukatımız Emre Efendi’ye davamızı üstlendiği için teşekkürü bir borç biliriz.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi