Kadınlar eyleme hazırlanıyor: “Emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz bizimdir!”

Kadın Eğitimi Kolektifi tarafından yapılan açıklamada, kadınların gerici politikaların baskısının artması ve derinleşen ekonomik kriz nedeniyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem yapacağı duyuruldu.

HABER MERKEZİ

Kadın Eğitimi Kolektifi, devlete sosyal politikalarla ilgili görevini hatırlatmak için 12 Ocak Perşembe günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde buluşacak. Kolektif’ten yapılan açıklamada, eylemin gerici politikaların baskısının artması ve derinleşen ekonomik krizin kadınların omzundaki yükü taşınmaz hale getirmesi nedeniyle devlete sosyal politikalarla ilgili görevini hatırlatmak için yapılacağı belirtildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Her geçen gün, gerici politikaların baskısının artması ve derinleşen ekonomik krizin biz kadınların omzundaki yükü taşınmaz hale getirmesi nedeniyle 12 Ocak Perşembe Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde protesto gerçekleştiriyoruz. Gericiliğe ve yoksullaşmaya karşı bu ülkede yaşayan kadınları, çocukları, emekçileri, LGBTI bireyleri korumayan, bilakis gerekli tedbirleri almayarak bizleri sömürüye, istismara ve şiddete açık hale getiren devlete sosyal politikalarla ilgili görevini hatırlatmak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde buluşuyoruz. Gericileştirme ve Yoksullaştırma Politikalarına Karşı İsyanını al da gel! Kadınlar yobazlığa geçit vermeyecek! Kadınlar yoksulluğa boyun eğmeyecek!”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi