Arıklı: Başbakan’ın Ankara ziyareti öncesi 3 parti başkanı 2022 yılının genel değerlendirmesini yapmak durumunda

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, hükümetin hem Türkiye ile imzalanan protokolün hem de 3 partinin imzaladığı koalisyon protokolünün oldukça gerisinde olduğunu söyledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı BRT’de 17. Saat programına katılarak açıklamalarda bulundu. BRT’den Pembe Paşaoğlu’nun haberine göre, Arıklı’nın söylediklerinden öne çıkanlar şöyle:

“Bizim hükümetten çekilme gibi bir düşüncemiz yok. Ama hep söylediğimiz bir şey var. 2022 yılı içerisinde gerek Türkiye ile imzaladığımız Ekonomik protokolün oldukça gerisindeyiz. Gerekse de 3 partinin imzaladığı koalisyon protokolünde öngördüğümüz birtakım icraatların oldukça gerisindeyiz. Bardağın dolu tarafından bakarsanız güzel şeyler yaptık. Ama yeterli mi? Yeterli değil.”

“BAŞBAKANI’NIN ANKARA ZİYARETİ ÖNCESİ 3 PARTİ BAŞKANI 2022 YILININ GENEL DEĞERLENDİRMESİNİ YAPMAK DURUMUNDA”
“3 Partinin Genel Başkanı 2022 yılının genel bir değerlendirmesini yapmak durumunda. Biz bunu yapacağız. Ona göre benim en azından YDP’nin yetkili kurullarına hesap vermem gerekiyor. Bu toplantının Başbakan’ın Ankara ziyaretinden önce olması gerekiyor. Ama bugün sayın Başbakanın durumunun kötü olduğunu gördüm. Grip ciddi şekilde etkilemiş. Ayakta duramıyor. Buna rağmen fedakarlık yaparak, Meclis’e geldi ve oyunu kullandı. 3-4 gün ayağa kalkabileceğini zannetmiyorum”

“CTP’NİN VE BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLLERİNİN CİDDİ KATKISI VAR”
“2023 bütçesinin geçmesinde CTP’nin ve iki bağımsız milletvekillerinin oldukça ciddi katkılarını gördük. Anlayışlı davrandılar. CTP ve iki bağımsız milletvekilinden destek istedik. Biliyorduk ki hem nisap açısından ciddi sıkıntımız olacaktı. Hem de süre açısından ciddi sıkıntımız olacaktı. Sağ olsunlar her iki konuda da bize yardımcı oldular. Üzerlerine düşeni fazlasıyla yaptılar. O açıdan kendilerini tebrik ediyorum ”

“BELEDİYELER YASASINDAN SONRA KAMU REFORMUNU ELE ALMAMIZ GEREK”
Her konuda ciddi reforma ihtiyacımız var. Bunlardan en önemlisi kamu reformudur. Kamuda çok ciddi sıkıntı var. Bana göre 51’e 95 sayılı yasadan sonra yıllardır üzerinde çalışılan ve belli bir noktaya gelen Kamu Reformunu ele almamız gerekiyor. Ayrıca Seçim yasasını da biran evvel değiştirmemiz lazım”.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi