“Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi, sadece birkaç kişinin kârına değil toplumun yararına olacak”

Bağımsız aday Andreas Mavroyiannis, cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylık başvurusu sırasında yaptığı açıklamada, Kıbrıs'ın yeniden birleşmesine dair umut dolu bir mesaj verdi.

Bağımsız aday Andreas Mavroyiannis, cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylık başvurusunu yaparken Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi, sadece birkaç kişinin kârına değil toplumun yararına refah sağlayacak bir ekonomi için beklenti ve umut dolu bir mesaj verdi.

Adaylığını imzalarıyla destekleyenlere ve ülkede artan oranda değişiklik isteyen binlerce kişiye teşekkür eden Mavroyiannis, kendi çıkarları için değil ülke için şeffaflıkla ve sorumlulukla hizmet edecek bir liderliğe, Kıbrıs’ı gözden düşüren onlarca skandaldan suçlu olanların cezalandırılmasına ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Hakları olan işler, sağlıklı ortamda iş yerleri, itibarlı bir yaşam, ülke için reform ve atılımlar talep ettiğini ifade eden Andreas Mavroyiannis, “Bizim için bu ilerici bir değişimdir. Vizyonumuz vardır, planımız vardır, taleplerini ve bir toplumun arzularını gerçekleştirmek isteyen insanımız vardır” dedi.

Cumhurbaşkanı’nın üç arkadaşının aday olmasını haklı gördüğü açıklamasını yorumlaması istenen Mavroyiannis, Anastasiades’in haklı olmak için her türlü hakkı olduğunu söyledi ve şöyle dedi:

“Kıbrıs sorunuyla ilgili Cumhurbaşkanının danışmanı olarak dokuz yıl çalıştım ve birlikte Kıbrıs sorununu Crans-Montana’ya taşımak için büyük çaba sarfettik. Bunda bir yanlışlık yok.”

Garantilerin kaldırılması ve yabancı güçlerin geri çekilmesi konusunda da Andreas Mavroyiannis, Genel Sekreterin altı madde içerisinde garantilerin hemen kaldırılmasını ve Türk ordusunun tamamen geri çekilmesinin mantıklı olacağı tavsiyesinde bulunduğunu, kendisinin şahsen Genel Sekreterin yaklaşımından oldukça mutlu olduğunu bildirdi.

Mavroyiannis’in başvurusunu yapmasının ardından açıklamalarda bulunan AKEL Genel Sekreteri Stefanos Stefanou, Andreas Mavroyiannis ile devletin başına ilerici değişiklik getireceklerini belirtti.

Stefanou, Mavroyiannis’in adaylığının geniş destek gördüğünü, bunun Kıbrıs toplumunun büyük çoğunluğunun ülkede birçok şeyin değişmesi için bir talep olduğunu ve bunu değiştireceklerini vurguladı.

Stefanos Stefanou, “Mavroyiannis’in başkanı olacağı Kıbrıs Cumhuriyeti’nde Kıbrıs’ın son on yıldan beri yokuş aşağı kaymasını sonlandıracağız, bölünmeye karşı kaymayı durduracağız, bu hükûmetin döneminde çıkan yolsuzluklara son vereceğiz, kurumların itibarsızlaşmasına son vereceğiz, devletten yardım isteyen herkese ve bu on yıl içerisinde maalesef önemi düşürülen herkese kucak açacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: Kıbrıs Haber Ajansı

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi