Türk Tabipleri Birliği Başkanı Fincancı’nın tutukluluğunun devamına karar verildi

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın yargılandığı dava 11 Ocak 2023'e ertlendi, tutukluluğunun devamına karar verildi.

HABER MERKEZİ

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) yönelik açıklamaları nedeniyle “Terör örgütü propagandası yapmak” suçundan Çağlayan Adliyesi’nde yargılanan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın tutukluluğunun devamına karar verildi.

Mahkeme heyetinin objektif olarak tarafsız davranmadığını örneklerle anlatan sanık avukatları, reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme bu talebin reddine karar verdi.

Bir sonraki duruşma 11 Ocak 2023’e ertelendi.

7 yıl 6 aya kadar hapsi istenen Şebnem Korur Fincancı mahkemeye yaptığı beyanında, “İntikam alıyorlar benden. Ben bombalar yağdırılırken bodrumda çocuk çenesi buldum. Devlet bunun intikamını henüz alamadı benden. Fakat benden kurtulamayacak bu devlet, TTB’den de. Dört duvarlarla susturamayacaksınız” ifadelerini kullandı.

Adliye önünde toplanan hekimler “TTB susmadı, susmayacak” ve “Şebnem Hoca onurumuzdur” sloganları ile tutukluluğun devamı kararını protesto ediyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi