Dışişleri şaşırtmadı: “Devlet politikamıza ters hareket”

Dışişleri Bakanlığı, Kormacit muhtar adaylığı engellenen Maria Skoullou hakkında açıklama yaptı. Skoullou polisten aldığı temiz kağıdını paylaştı.

Dışişleri Bakanlığı, Kormacit’in simge isimlerinden Maronit Maria Skoullou’nun 25 Aralık’taki seçimde ‘muhtar adaylığı’nın reddedilmesi ilişkin kararına gelen tepkiler sonrasında açıklama yaptı. Açıklamada “Devlet politikamıza ters hareket etmelerinin saptanması halinde bu kişilerin yerel yönetimlerimizde yer almaları kabul edilmemektedir” denildi.

Açıklamada ayrıca, “Her devletin kendi yönetsel yetki ve egemenlik hakları temelinde karar alma yetkisi vardır” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Kormacit muhtar adaylığı engellenen Maria Skoullou, Polis Genel Müdürlüğü’nden aldığı Sabıka Kayıt Belgesi’ni paylaşarak, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’na “Güvenlik tehdidi ben miyim?” diye sordu. Maria sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ““Sayın Tahsin Ertuğruloğlu, bu belge KKTC Polis Genel Müdürlüğü tarafından verilir. Güvenlik tehditi ben miyim? Bu belge benim temiz ve sabıkasız olduğumu göstermiyor mu? Bu da size cevabım” ifadelerine yer verdi.

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi