Avrupa Parlamentosu, Katarlı yetkilileri kurum tesisine almayabilir

Avrupa Parlamentosu (AP), kurumu sarsan rüşvet skandalının ortaya çıkmasının ardından Katarlı yetkililerin kuruma ait tesislerden yasaklanması seçeneğini değerlendiriyor.

The Guardian’da yer alan habere göre, AP Başkan Yardımcısı Eva Kaili’nin de aralarında bulunduğu dört kişinin dahil olduğu rüşvet ve para aklama skandalına ilişkin konuşan AP Başkanı Roberta Metsola, kurumun üst düzey liderlerinin Katarlıların tesisten yasaklanması ve geniş çaplı reform paketi üzerine görüştüğünü söyledi.

Katar, Belçika polisinin 1,5 milyon euro ele geçirdiği olayla ilgili olduğunu reddetmşti.

AP parlamenterleri, Katar’ın ülkede göçmen işçilerin çalıştırıldığı kötü koşullara ilişkin eleştiriler karşısında kendilerine ücretsiz seyahatler, Dünya Kupası bileti gibi tekliflerde bulunduğunu söylemişti. Metsola da Dünya Kupası’na davet edildiğini ama gitmediğini ifade etmişti.

Belçika Federal Savcılığı, “bir Körfez ülkesinin” AP’nin ekonomik ve siyasal kararlarını etkilediği şüphesiyle temmuzdan bu yana bir soruşturma yürütüldüğünü bildirmişti. Savcılığa göre, iddianamede adı geçen Körfez ülkesinin, AP’de siyasi ve stratejik konuma sahip kişilere, “önemli miktarda para ve pahalı hediyeler” sunarak, parlamento kararlarını etkilemeye çalıştığından şüpheleniliyordu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi