Ejder Aslanbaba yeniden siyaset sahnesinde: YDP başkanlığına aday

Bir dönemin skandal ismi Ejder Aslanbaba siyasete dönüyor. Aslanbaba kimdi hatırlayalım...

Ejder Aslanbaba Yeniden Doğuş Partisi (YDP) başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Bir döneme skandallarla adını yazdıran İskele bölgesi eski milletvekili Ejder Aslanbaba, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla adaylığını duyurdu.

Aslanbaba, “YDP’nin ilk olağan kurultayında partimizi layık olduğu yere getirmek için parti başkanlığına adaylığını şimdiden duyururum” dedi.

Aslanbaba 2009 yılında Demokrat Parti (DP)’den İskele milletvekili seçilmiş, partinin de genel sekreterliği görevini üstlenmişti. 2010’da DP’den istifa ederek Ulusal Birlik Partisi’ne (UBP) geçmiş 2013’te istifa ederek tekrar DP’ye dönmüştü. Aslanbaba 2013’te yapılan erken genel seçimlerde partisinden aday gösterilmediği için tekrar istifa ederek ortaya ciddi iddialar atmıştı.

Bağımsız milletvekili olarak yoluna devam eden Aslanbaba, DP’nin kendisine rüşvet verdiğini ileri sürerek aldığı paraları Meclis kürsüsünde sallamış, paraların bir kısmını da harcadığını söylemişti.

Ejder Aslanbaba 2013 Geçiş Hükümetinin Başbakanı Sibel Siber hükümetinin güven oylaması sırasında Meclis kürsüsünde söz alarak, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş ve dönemin milletvekili Ahmet Kaşif’in kendisine “güven oylaması sırasında evet demesi ve milletvekiliğinden istifa etmesi karşılığında 7 bin 700 Dolar rüşvet teklif ettiğini” ileri sürmüştü.

Konuyla ilgili mali polisler devreye girmiş ve ilgili vekillerin de dahil olduğu soruşturma başlatılarak ifadeler ve emareler alınmış, konu mahkemeye taşınmıştı.

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi