Asgari ücret: Üstel ‘iyi artış yapılacak’ dedi, Taçoy komisyonu haftaya topluyor

Seçim öncesi umut dağıtan Üst-El Hükümeti yeni ücretlerin Ocak'tan itibaren geçerli olacağını söyledi. Ünal Üstel ayrıca "Daha aradan bir sene bile geçmedi. Bu hükümet 4 yıl daha devam edecek" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nu önümüzdeki hafta toplantıya çağıracağını açıkladı.

Belirlenecek asgari ücretin, “2023’ün ilk asgari ücreti olacağını” belirten Taçoy, masadan çıkacak sonucun Aralık maaşlarına değil; Ocak maaşlarına yansıyacağını vurguladı.

Bu arada işçi ve işveren tarafı konuyla ilgili kendilerine henüz bir bildirim yapılmadığını açıkladı.

Hür-İş Federasyonu Başkanı Ahmet Serdaroğlu, asgari ücretin bir an önce belirlenmesi gerektiğini belirtirken, İşveren Sendikası Başkanı Metin Arhun, rakamın netleşmesi için Türkiye’deki asgari ücretin beklenmesi görüşünde olduklarına kaydetti.

ÜSTEL: İYİ BİR ARTIŞ YAPILACAK
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, Başbakan Ünal Üstel, gerek asgari ücret gerek devlet çalışanları ile emeklilerinin maaşlarına hayat pahalılığı dikkate alınarak iyi bir artış yapılacağını vurguladı. Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nun en uygun zamanda toplanacağını, bundan kimsenin kuşku duymaması gerektiğini ifade eden Üstel, “Bizim bütün amacımız halkımızın mutlu olması, bu topraklara, devletine dört elle sarılmasıdır. Dolayısıyla tüm unsurlar göz önüne alınarak en iyisi yapılacaktır” dedi.

Üstel, şu ana kadar oluşan hayat pahalılığı göz önünde bulundurulduğunda, devlet çalışanları ile emeklilerin maaşlarına Ocak 2023’ten itibaren yüzde 29,39 bandında bir artış yapılmasının kesinleştiğini, buna bir de aralıkta saptanacak hayat pahalılığının ekleneceğini belirtti ve şunları söyledi:

“İyi bir artış olacak ama ondan da önemlisi, ülkedeki fiyat anarşisinin önüne geçmemizdir. Hükümet olarak aldığımız kararlara ve açıklamalarımıza tüm kesimler uymalıdır. Halkımız da hükümete yardımcı olmalı, daha az geliri olanları da düşünmeli ve fahiş fiyatla satış yapanları kendisi cezalandırmalıdır”.

“BU HÜKÜMET 4 YIL DAHA DEVAM EDECEK”
Kıbrıs Gazetesine konuşan Ünal Üstel, bir soru üzerine de UBP-DP-YDP koalisyon hükümetinin daha mayısta kurulduğunu, 6 ayda çok önemli işlere imza attığını anımsattı ve şöyle dedi:

“Bir ülkenin insanlarının sorunlarının çözümü için istikrarlı hükümetlerin oluşması ilk şarttır. Seçim ocakta yapıldı. Daha aradan bir sene bile geçmedi. Bu hükümet 4 yıl daha devam edecek ve halkımızın refahı, ekonomimizin kalkınması için pek çok reforma başarıya imza atacaktır.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi