Alevilerin oyunu istedi

Alevi topluluğuna Alevi Kültür Merkezi Girne Şubesini kazandıran Girne Belediyesi Başkanı ve adayı Nidai Güngördü, “İnanç, hak ve özgürlüklere önem veriyoruz” dedi.

Girne Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı Nidai Güngördü, Alevi Kültür Merkezi Girne Şubesini ziyaret etti.
Güngördü, Alevi Kültür Merkezi Girne Şubesi Yönetim Kurulu ve üyelerinin sıcak ve yoğun katılımıyla karşılandı.

Ziyarette konuşan Alevi Kültür Merkezi Girne Şube Başkanı Ethem Gül, Alevi Kültür Merkezi Girne Şubesinin kazandırılmasında kendilerine yardımcı olan Güngördü’ye ve bu dönem görevde bulunan meclis üyelerine teşekkür etti. KKTC Alevi Kültür Merkezi Genel Başkanı Cengiz Demir de, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, Alevi Kültür Merkezine böyle bir lokal kazandırılmasından dolayı teşekkürlerini iletti.

GÜNGÖRDÜ: “SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİYLE İŞ BİRLİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ”
İnsanların gelenek görenek ve inançlarını sürdürmesinin önemine dikkat çeken Güngördü, inanç, insan hak ve özgürlüklerine önem verdiklerini belirterek, bu nedenle de şube yeri sorunu olan Alevi Kültür Merkezi’nin Girne şubesine bu güzel yeri tahsis ederek olanak sağladık. Merkez yönetimi ve tüm üyeler de yardımlaşarak bu güzel binayı inşa ettiler. Özelde üyelerinin genelde de Girne halkının hizmetine sundular” dedi. Güngördü, yerel yönetimlerin sivil toplum örgütleriyle iş birliği yaparak kentteki sorunları çözmesinin önemine dikkat çekerek, bunun şehrin ortak akılla yönetilmesinin göstergesi olduğuna değindi. Pandemiden önce iki kez kent kurultayı düzenledikleri anlatan Güngördü, kurultaylar sonucunda hayvan barınağı inşa ettiklerini, sokak tabelalarını bu yönde değiştirdikleri, Yukarı Girne muhtarlığının üç muhtarlığa çıkarıldığını uzun yıllardan sonra Girne’de dört muhtarlığın olacağını söyledi.

“GÖREVİMİZ HİZMETLERMİZLE HALKIN ÖNÜNÜ AÇMAK”
Girne’de çok çeşitli ülkelerden ve inançlardan insanlar yaşadığına işaret eden Güngördü, bu nedenle belediyenin görevinin Girne’de yaşayanların hizmetleriyle önünü açmak olduğunu dile getirdi. Belediyenin Sosyal İşler Şube Amirliği tarafından kentte çeşitli etkinliklerin gündeme getirildiğini ve gerçekleştirildiğini belirten Güngördü, kentte ihtiyaç duyulan yabancılara yönelik Türkçe kurslarını örnek verdi.

Güngördü, “Halen eski belediye binası yani Sosyal Yaşam Merkezinde kurslar devam etmektedir. Bir turizm kenti olan Girne’de İngilizce dilinin önemini de idrak ettiğimiz için Final Üniversitesiyle çeşitli dönemlerde 500 kişinin yararlandığı İngilizce kursları düzenledik. Bugüne kadar çeşitli seviyelerde kişiye katılım belgesi verdik. Bu binada aynı zamanda işaret dili kursu düzenlendi. Burada kadınlara ve çocuklara yönelik kurslar, satranç kursu, dikiş ve bilgisayar kursu yanında psikolojik destek imkânı da sağlanıyor” dedi.

Güngördü, engelli bireyler ve dezavantajlı ailelerle de sıkı bir iş birliği yaptıklarını ifade ederek, çocuk meclisi ve gençlik platformunun da kurulduğundan bahsetti.
Güngördü, görüşmede önümüzdeki dönem projeleri hakkında da bilgiler verdi. Daha sonra ziyarette Güngördü’ye eşlik eden UBP meclis üyesi adayları da kendilerini tanıtarak dernektekilerden destek talebinde bulundular.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi