Pelekanos: Anastasiadis ve Tatar arasındaKıbrıs sorununun özüne ilişkin herhangi bir görüşme yapılmadı

Hükümet sözcüsü Marios Pelekanos, iki liderin yeniden görüşme konusunda mutabık kaldığını vurgulayarak, diyaloğu açık tutmanın çok önemli olduğunu belirtti.

Güneyin hükümet sözcüsü Marios Pelekanos, Kıbrıslı Rum lider Anastasiadis ile Kıbrıslı Türk lider Ersin Tatar arasında dün gece yapılan görüşmede Kıbrıs sorununun özüne ilişkin herhangi bir görüşme yapılmadığını belirtti.

RİK’e konuşan Marios Pelekanos, iki liderin yeniden görüşme konusunda mutabık kaldığını vurgulayarak, diyaloğu açık tutmanın çok önemli olduğunu belirtti.

Anastasiadis’in müzakereleri yeniden başlatmaya hazır olduğunun ve yeni oldubittileri önlemek ve diyalog masasına dönüş için zemin hazırlamak üzere Avrupa Birliği’ni dahil etme girişiminin iyi bilindiğini sözlerine ekledi.

Kıbrıs Türk tarafının BM Barış Gücü ile ayrı bir anlaşma yapma iddiasına değinen Marios Pelekanos, “sözde devletin kabul edilemez iddialarını ileri sürmesine izin verecek bir anlaşmayı Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kabul etmeyeceğini” vurguladı.

Birleşmiş Milletler’in Türkiye’nin iddiasını reddettiğini, ancak Güvenlik Konseyi kararları temelinde çalışmalarını nasıl sürdüreceği konusunda Türk tarafıyla istişarelerde bulunduğunu da söyledi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi