Kızılyürek’ten iki toplumlu “İmagine” programıyla ilgili girişim

Avrupa Parlamentosu Üyesi Prof. Dr. Niyazi Kızılyürek İki Toplumlu Eğitim Teknik Komitesi’nin en başarılı çalışmalarından biri olan “Imagine” programıyla ilgili olarak yaşanan durumu Avrupa Parlamentosu’nun Kültür ve Eğitim Komitesine götürdü.

Kızılyürek, Kıbrıstürk liderliğinin söz konusu programdan çekilme yönündeki kabul edilemez tavrı hakkında Komite’ye bilgi verdi.

Kızılyürek, iki bölgeli iki toplumlu federasyon çözümünü içeren BM kararlarının ve federal çözümü destekleyen AB politikasının aksine Kıbrıstürk liderliğinin ayrılıkçı bir yaklaşım sergileyerek, iki devletli çözümde ısrar ettiğini vurguladı.

Kıbrıs’ta iki toplum arasındaki temasları arttırmayı hedefleyen ve barışı, karşılıklı anlayışı öne çıkaran bu iki toplumlu programdan çekilme kararını Kıbrıstürk liderliğinin bu yaklaşımı nedeniyle aldığını belirtti.

Kültür ve Eğitim Komitesi Başkanı Sabine Verheijen Fransız-Alman uzlaşmasına katkıda bulunan gençlik programları örneğine değinerek, bu tür programların önemini vurguladı. Avrupa Parlamentosu Eğitim ve Kültür Komitesi’nin konuyu kapsamlı bir şekilde incelemesi ve gerekli girişimlerde bulunması kararlaştırıldı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi