Fırat Ataser: Alsancak’ta ilkleri başardık

Fırat Ataser, “Vizelenmiş, izinleri alınmış bir projeyi ortaya koyacağız. Marina projesi ile sadece Lapta değil Alsancak ve Karşıyaka’nın da önünü açılacak" dedi.

Alsancak Belediye Başkanı ve Alsancak-Lapta-Çamlıbel Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan adayı Fırat Ataser Kıbrıs Postası TV’de yayınlan ve Ulaş Barış’ın hazırlayıp sunduğu ‘Seçim Gündemi’ adlı programa konuk olarak katıldı.

Fırat Ataser, su probleminin çok acil şekilde çözülmesi gerektiğine değinerek, konu ile ilgili ne gerekirse yapacaklarını söyledi. Özellikle Lapta bölgesinde yoğun bir temizlik çalışmasına girişeceklerini de kaydeden Ataser, Tepebaşı ve Çamlıbel bölgesine yapılan yeni belediye binasına işaret ederek bu bina ile ilgili de bir yönetim şekli belirleneceğini ifade etti.

İş araçlarının çok eski ve değiştirilmesi gerektiğini, gerekirse araç sayısını azaltıp daha farklı sistemlerle çözüme kavuşma planları olduğunu dile getirdi. Birleşme konusunda endişe duyduğu herhangi bir konu olmadığının altını çizen Fırat Ataser, “Gelirlerimizde de çok büyük bir artış olacaktır” dedi.

Bölgeler için imar planını hayata geçireceklerini ve bu şekilde bölgeyi şekillendireceklerini anlatan Ataser, inşaat sektöründeki artışı iyi planlamaları gerektiğini ifade etti.

“İnsanların benim bölgelerime girdiği zaman kaliteli olduğunu hissetmelerini isterim” diyen Ataser, dışardan gelen yorumların ‘her şeyiyle tam’ şeklinde olmasını istediklerini söyledi. Ataser, sosyal alanlarında çok önemli olduğunu, gençlerin ve yaşlıların zaman geçireceği alanlar yaratmak istediklerini ifade etti.

“ALSANCAK’TA İLKLERİ BAŞARDIK”
“Alsancak’ta ilkleri başardık” diyen Ataser, Alsancak Belediyesi’nin yaptığı işleri kimsenin görmemezlikten gelmemesi gerektiğini kaydetti.

Gençlerin bölgede kalmasını sağlama amaçlı alanlar yapacaklarını, futbol sahalarının iyi olmadığını söyleyen Ataser, çim sahalar yapacaklarını da ifade etti. Ataser aynı zamanda okulların kötü durumda olduğunu belirterek bu konuda da çalışmalar yapacaklarını vurguladı. Ataser, “Eğitimi ve sağlığı çok iyi boyuta getireceğiz” dedi.

Kendisine bağlı köylerde hizmeti en iyi dereceye getirmenin en büyük hedefi olduğundan bahseden Ataser, “Köyler unutulmuş, alt yapı yok” ifadelerini kullandı.

“KÖY DEĞİL KENT BELEDİYECİLİĞİ YAPACAĞIZ”
Ataser, farkı bir yol izleyeceklerini köy belediyeciliği değil kent belediyeciliği yapacaklarını ve geniş vizyona sahip olmaları gerektiğinin altını çizdi.

Marina projesi ile ilgili de konuşan Ataser, projenin sorunlu olduğunu sorunun ise yasal boyutunun oturmayışı olduğunu söyledi. “Vizelenmiş, izinleri alınmış bir projeyi ortaya koyacağız” diyen Ataser, önüne engeller çıksada aşacağını kafasına koyduğu projeleri gerçekleştireceğini söyledi.

“MARİNA PROJESİ SADECE LAPTA DEĞİL ALSANCAK VE KARŞIYAKA’NIN DA ÖNÜNÜ AÇACAK”
Ataser, marina projesinin sadece Lapta değil Alsancak ve Karşıyaka’nın da önünü açacağını vurgulayarak çevrecilerin bu projeye karşı çıkmaması gerektiğini gerekli izinler alınmadan ve görüşmeler yapılmadan doğaya zarar verecek bir planlama yapmadıklarını kaydetti.

“BU SİYASİ BİR OYUN”
“Liman yapılmasın mı, marina yapılmasın mı bu melekette?” sorusunu soran Ataser, çevrecilerin diğer marinaların ve limanların oluşumunda ayaklanmadıklarını da sorguladı. Ataser, bunun ‘siyasi bir oyun olduğunu’ dile getirdi.

“BENİM BELEDİYE OLARAK YEŞİLE NE KADAR ÖNEM VERDİĞİM GÖZÜKÜYOR”
Karşı çıkanların, karşı çıkma sebebinin ise ‘belediyenin bu şekilde kalkınacağı’ düşüncesinde olduklarını söyleyen Ataser, “Benim belediye olarak yeşile ne kadar önem verdiğim gözüküyor” dedi.

Bölgesinin faydasını isteyenlerin fikrini ortaya koyması gerektiğinin altını çizen Ataser, “Köstekleyerek değil, destekleyerek yapsınlar” diyerek, marina konusunun bölgenin önünü açacak en büyük çalışma olduğunu vurguladı.

“3 BELEDİYE İÇİN DE GEREKENİN EN İYİSİNİ YAPACAĞIM”
Seçildiği takdirde 3 belediye içinde gerekenin en iyisini yapacağından bahseden Ataser, “Benim kimseden korkum yoktur, ellerinden geleni ardına koymasınlar her seçim zamanı karşıma çıkıyorlar” dedi.

“BEN KAYBEDERSEM BÖLGE KAYBEDER”
Ataser, adaylarla değil büyük kurumlarla sıkıntısı olduğunu dile getirerek, günü geldiğinde hesabını soracağını da ekledi. “Ben kaybedersem bölge kaybeder” diyen Ataser, kişisel menfaatlerin düşünülmemesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: Kıbrıs Postası

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi