Ödev sorularına tam puanlık yanıtlar veren yapay zeka sohbet robotu akademiyi endişelendirdi

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk’ın kurduğu OpenAl Vakfı tarafından geliştirilen yeni yapay zeka sohbet robotu ChatGPT sosyal medyada ses getirdi.

Sorulara uzun ve doğru yanıtlar veren yapay zeka sohbet robotu, akademisyenler için bir tehdit olarak değerlendirildi.

The Guardian’da yer alan habere göre, ChatGPT isimli sistemin sosyal medyada yayılmasıyla akademisyenler sınavlarda sordukları soruları robota yöneltti. Yanıtları değerlendiren akademisyenler, lisans sınavında yanıt olarak verilse tam puan alacak sonuçlarla karşılaştıklarını söyledi. Programcılar ise kodlamada karşılaştıkları soruları robota yönelterek kısa süre içinde yanıt aldıklarını belirtti.

Arizona Üniversitesi’nden gazetecililk profesörü Dan Gilmor, okulda öğrencilerine verdiği bir ödevi yapay zekaya sundu. Ödev, bir akrabaya internet güvenliği ve gizlilik hakkında önerilerde bulunacak bir mektup yazmaktı. Gilmor, yapay zekanın yanıtını gördüğünde “Buna iyi bir not verirdim. Akademinin karşılaşacağı ciddi meseleler var” dedi.

OpenAl tarafından yapılan açıklamada sohbet robotunun kolay kullanıma odaklanarak geliştirildiği belirtildi. ChatGPT’nin devam sorularına yanıt verebildiği, hatalarını kabul edebildiği ve uygunsuz soruları reddedebidliği belirtildi.

ChatGPT şu an herkesin kullanımına ücretsiz bir şekilde açık. Geri bildirimlwer sonrası şirket profesyonel kullanıma hazır hale getirmeyi amaçlıyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi