Menendez: Türkiye’ye F-16 savaş uçağı satılması yönündeki baskılara boyun eğmeyeceğim

ABD Senatosu Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Robert Menendez, Türk hükümetinin amacının Amerika'dan bazı çıkarlarını elde etmek olduğunu ancak bir noktada Ankara'nın sorumluluklarıyla yüzleşeceğini kaydetti.

ABD Senatosu Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Robert Menendez, ERT’ye yaptığı açıklamada, Türkiye’ye F-16 savaş uçağı satılması yönündeki baskılara boyun eğmeyeceğini söyledi.

RİK’in haberine göre Beyaz Saray’dan Türkiye’nin ABD savaş uçaklarını satın alma talebiyle ilgili herhangi bir bildirim almadığını söyledi.

Kendisine mektup gelse de gelmese de mevcut koşullarda F-16’ların Türkiye’ye satışına rıza göstermeye niyeti olmadığını da kaydetti.

Aynı zamanda Menendez, Türkiye’yi Suriye topraklarına yaptığı baskınlarla Amerikan askerlerinin hayatını tehlikeye atmakla suçladı.

Menendez, bunun çok çirkin ve kesinlikle kabul edilemez olduğunu söyledi.

Ayrıca, ABD hükümetinin Ankara’ya, ABD askerlerinin Suriye’deki Türk operasyonundan herhangi bir şekilde zarar görmesi halinde bunun ciddi sonuçlarla karşılaşacağının sinyalini vermesi gerektiğini vurguladı.

Robert Menendez, Türkiye’nin iki ülkenin NATO’ya katılması konusunda İsveç ve Finlandiya’ya şantaj yapmaya devam edemeyeceği değerlendirmesini yaptı.

Ankara’nın Washington’ın bakış açısını bildiğini ve baskılara dayanamayacağını söyledi.

Türk hükümetinin amacının Amerika’dan bazı çıkarlarını elde etmek olduğunu ancak bir noktada Ankara’nın sorumluluklarıyla yüzleşeceğini kaydetti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi