Zeki Çeler: “Gerekli adım yasalar çerçevesinde atılacak”

Girne Bağımsız Belediye Başkan Adayı Zeki Çeler, sorunlar yaşayan Karaoğlanoğlu Balıkçı Barınağını ziyaretinde, “Göreve geldiğimizde en doğrusu ve toplum faydası için yasalar çerçevesinde gereken adım atılacak” dedi.

Girne Bağımsız Belediye Başkan Adayı Zeki Çeler, Karaoğlanoğlu Balıkçı Barınağını ziyaret etti, Karaoğlanoğlu Avcılık, Atıcılık, Balıkçılık Derneği Başkanı Sait Faraç ve bölgedeki vatandaşlarla görüştü.

Karaoğlanoğlu Avcılık, Atıcılık, Balıkçılık Derneği Başkanı Sait Faraç, balıkçı barınağının etrafına geçen yıl Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü tarafından telleme izninin verildiğine dikkat çekerek, kendilerine ve belediye meclis üyelerine bilgi verilmediğini ifade etti.

Sait Faraç, “Sayın Güngördü, etkinliklerimize geldi ve teşekkür plaketi takdim edildi ancak bize telleme izni verdiğini söylemedi. Belediye meclisi, mahkeme sonuçlanıncaya dek inşaat ruhsatı verilmemesi için karar aldı ancak Güngördü telleme izni verdiğini meclis üyelerine de söylemedi. Telleme nedeniyle etkinlik yapılan çardağa girişimiz engellendi, yarışmalarda tekneleri karada bekleteceğimiz alan ve arabayı park edecek yer kalmadı” dedi.

ÇELER: TOPLUM FAYDASI İÇİN GEREKEN ADIM ATILACAK
Girne Bağımsız Belediye Başkan Adayı Zeki Çeler ise balıkçı barınağının kullanılmasının etkilenmeyeceği ve fosillerin de bulunduğu etrafındaki bölgenin yeşil alan kalması konusunda Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün balıkçılara ve Karaoğlanoğlu halkına söz vermesine rağmen bölgeye telleme izni verdiğini gizlediğini söyledi.

Çeler, mevcut başkanın Karaoğlanoğlu Balıkçı Barınağında belediye meclis üyeleri ve devlet yetkilileriyle birlikte katıldığı etkinlikler ile ödül töreninde verdiği sözlerin tam tersi icraatlara imza attığını belirterek, yapılan icraatla birçok kez eylem yapan balıkçıların ve Karaoğlanoğlu halkının görmezden gelindiğini dile getirdi.

Çeler, “Göreve geldiğimizde en doğrusu ve toplum faydası için yasalar çerçevesinde gereken adım atılacak” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi