Sıfır Covid politikasında esneme: Pekin, düşük riskli hastaların evde izole olmasına izin verecek

Çin genelinde Covid-19 vakaları artarken hafta sonu uygulanan sıkı kısıtlamalara karşı eylemler düzenlenmişti.

Covid-19 vakalarının rekor seviyede arttığı ve neredeyse üç yıldır sıkı kısıtlamaların sokak protestolarına sebep olduğu Çin’de başkent Pekin, enfekte olan düşük riskli kişilerin evde izole olmasına izin verme kararı aldı.

Bloomberg’de yer alan habere göre, Çin’de Covid-19 salgınının başından bu yana Covid-19 testi pozitif çıkan kişiler devletin karantina merkezlerine gönderilirken Pekin, artan vakalar ve protestolar gölgesinde yeni bir karar alıyor.

Konuyla ilgili kişiler, düşük riskli hastaların isterlerse bir hafta evde izole olabileceğini söyledi. Yeni uygulamanın Pekin’in 3.5 milyon nüfusla en kalabalık Chaoyang bölgesinde şimdiden başladığı belirtildi.

Kaynaklar, kararın arkasında kısıtlı kaynaklar ve toplumsal memnuniyetsizliğin olduğunu söyledi.

İzolasyon sürecini evden tamamlayanların dışarı çıkmayacaklarına dair bir belge imzalayacakları ve kapılarının açıldığı zaman alarm verecek manyetik bir sensör yerleştirileceği belirtildi.

Pekin’de pandeminin başından bu yana en büyük vaka artışı kaydediliyor. Çarşamba günü şehirde 5 bin yeni Covid vakası tespit edildi. Kaynaklar enfekte kişiler için kurulan geçici karantina merkezlerinin yetersiz kalmaya başladığını söyledi.

Çin’de aynı zamanda hafta sonu boyunca birden fazla şehirde, ülkede uygulanan sıkı Covid-19 önlemlerine karşı eylemler meydana gelmişti. Polis müdahalesiyle eylemler durdurulmuştu.

Kaynak: T24

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi