ABD Temsilciler Meclisi’ndeki Demokratların yeni lideri Jeffries oldu

Meclis Başkanı Nancy Pelosi'nin 3 Ocak'ta göreve başlayacak kongrede 20 yıldır sürdürdüğü liderlik görevine tekrar aday olmayacağını açıklamasının ardından, Demokratlar tek aday olan New York Temsilcisi Jeffries'i yeni liderleri olarak seçti.

Amerika Birleşik Devletleri(ABD) Temsilciler Meclisi’ndeki Demokratlar Hakeem Jeffries’i yeni liderleri olarak belirledi.

Meclis Başkanı Nancy Pelosi’nin 3 Ocak’ta göreve başlayacak kongrede 20 yıldır sürdürdüğü liderlik görevine tekrar aday olmayacağını açıklamasının ardından, Demokratlar tek aday olan New York Temsilcisi Jeffries’i yeni liderleri olarak seçti.

Jeffries, ABD Kongresi’nin tarihinde Senato veya Temsilciler Meclisi’ndeki herhangi bir partinin lideri konumuna seçilen ilk siyahi oldu.

JEFFRİES, ‘PELOSİ’NİN VELİAHTI’ OLARAK ANILIYORDU
New York’un Brooklyn bölgesinde 4 Ağustos 1970’de doğan ve avukatlık yapan Jeffries, 2013’ten bu yana Temsilciler Meclisi üyesi. Uzun süredir “Pelosi’nin veliahtı” olarak anılan Jeffries, Temsilciler Meclisi’nde Adalet ve Bütçe Komiteleri’nde yer aldı.

Pelosi, 17 Kasım’da meclisin çoğunluğunun Cumhuriyetçilere geçmesinin ardından tekrar Demokratların liderliği için aday olmayacağını açıklamıştı.

Kayna: AA

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi