“Artık birbirine sımsıkıya bağlı iki devletiz”

Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar, Adıyaman'da yaptığı konuşmada, "Artık birbirine sımsıkıya bağlı iki devletiz. Yağma yok dedik. Federal çatı altında bizleri tamamıyla Avrupa'nın içerisine çekmeye, Türkiye'yi de Doğu Akdeniz'den dışlamasına asla müsaade etmeyiz" dedi.

GAP Gazeteciler Birliği’nin davetlisi olarak Adıyaman’a giden Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar, Adıyaman Üniversitesinde “Doğu Akdeniz’de Gelişmeler Çerçevesinde Mavi Vatan ve Kıbrıs” konulu konferans verdi.

Tatar konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti ile yürüttükleri siyasetin bugün Doğu Akdeniz politikasını şekillendirdiğini, bu nedenle Kıbrıs, Doğu Akdeniz ve mavi vatanın çok önemli olduğunu söyledi.

Tatar, Doğu Akdeniz’deki dengeyi esas rayları üzerine oturtmada son birkaç yıldır büyük bir başarı elde ettiklerini aktararak, şunları kaydetti: “Artık birbirine sımsıkıya bağlı iki devletiz. Yağma yok dedik. Federal çatı altında bizleri tamamıyla Avrupa’nın içerisine çekmeye, Türkiye’yi de Doğu Akdeniz’den dışlamasına asla müsaade etmeyiz, Büyük Türk milletinin kopmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk halkı arasındaki bağların koparılmasına gücünüz yetmez. Maraş’ı açtık dedik.”

“ERDOĞAN, BATILI DEVLETLERE DE GEREKLİ MESAJI VERMİŞTİR”
“Cumhurbaşkanımız” Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Batı devletlerine önemli bir mesaj verdiğinin de altını çizen Tatar, “BM Genel Kurulu’nda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın oradaki tarihi konuşmasında Kıbrıslı Türkler üzerinde yürütülmekte olan ambargo ve izolasyonların artık medeni Batı devletlerinin kendi prensip ve ilkeleriyle çelişmekte olduğunu söyledi. Buna son verilmesi gerektiğini, bunların zulüm niteliğinde olduğunu ve KKTC’nin artık tanınma zamanının geldiğini ifade etmesi bizim siyasetimizin daha da güçlenmesi anlamında bir mesajdır. Yeni dış politikalarımız geriye dönülecek bir politika değildir, aksine Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte daha da ileriye götürebileceğimiz politikalardır. Ben geleceğe umutla bakıyorum. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. Bölgede küresel anlamda ciddi bir aktördür. Türkiye’nin güçlenmesi demek, bizim de güçlenmemiz demektir. Bu da KKTC’nin tanınmasını beraberinde getirecektir.” şeklinde konuştu.

“KKTC GİDEREK KÖKLEŞMEKTE”
Kıbrıs’ın kuzeyinde 144 farklı ülkeden öğrenci olduğunu bildiren Tatar, “KKTC’nin yüksek öğretimine itibar ediyorlar. Yüzlerce farklı ülkeden turistler geliyor. Dünyanın farklı ülkelerinin ticari iş merkezi var, her türlü ilişkiler geliştirebiliyoruz. KKTC giderek kökleşmekte.” ifadelerini kullandı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi