Petridis: Silahlanmaya son 20 yılın en yüksek bütçesini ayırdık

Güneyin Savunma Bakanı Haralambos Petridis, "Türkiye'nin revizyonizminin sona ermesi beklenmiyor" dedi. Silahlanma programına son iki yılda ayrılan bütçenin, son yirmi yılın en yüksek bütçesi olduğunu kaydetti.

Güneyin Savunma Bakanı Haralambos Petridis, “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin savunma alanında ve savunma diplomasisi yoluyla yaptığı istikrarlı ve uzun vadeli ilişkilerle, Türkiye’nin “tahriklerine” yanıt verdiğini söyledi.

Petridis, Kıbrıs Yedek Subaylar Federasyonu’nun genel konferansında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi’yle ilgili revizyonizminin sona ermesinin beklenmediğini belirtti.

Ulusal Muhafız ordusunun caydırıcı potansiyelinin güçlendireceğini sözlerine ekledi ve silahlanma programına son iki yılda ayrılan bütçenin, son yirmi yılın en yüksek bütçesi olduğunu kaydetti.

Aynı zamanda, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Türkiye ile bir silahlanma yarışına girme niyetinde olmadığını sadece ekonomik potansiyeli çerçevesinde modern caydırıcı teçhizata sahip olmayı hedeflediğini kaydetti.

Savunma Bakanı, Kıbrıs’ın NATO’ya katılma olasılığıyla ilgili olarak, Kıbrıs bu hedefe doğru ilerlemeye karar verdiğinde, Türkiye’nin reddinin bir engel olmayacağını vurguladı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi