Çatalköy çöplük alanı yine yanıyor

Çatalköy Belediyesi'nin yeşil atık alanı olarak kullandığı bölgede yine yangın başladı.

HABER MERKEZİ

Çatalköy Bölgesi’nde Teknecik Elektrik Santrali’nin batısı ve yeni sanayi bölgesinin karşısındaki çöp alanı alevlendi. Çatalköy Belediyesi’nin yeşil atıklar (kuru dal ve bahçe çöpleri) için kullandığı bölgede geçtiğimiz ay paniğe yol açan bir yangın meydana gelmişti. Bölgede yaşayanların ifadelerine göre, yangın tam olarak söndürülememiş ve atıkların alt tarafları yanmaya devam ediyordu. Bu sabah ise rüzgarın deniz tarafından güçlü esmesi ile alevlerin büyüdüğünü söyleyen bölgeliler, Elexus Otel’in de duman altında kaldığını belirtti.

Bölgede yaşayanlar,  Çatalköy Belediyesi’nin yeşil atık alanı olarak kullandığı bölgeye bir aydır müdahale edilmemesine tepki gösterirken, şu an yanan alanı söndürmek için herhangi bir faaliyet olmadığı ve bölgede hiçbir yetkilinin bulunmadığı da gelen bilgiler arasında.

 

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/9fTHUhhity0″ title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi