Anastasiadis diyaloğun devam edebilmesi için Avrupa’daki temasları aracılığıyla hazırlık çalışmaları yapıyor

Anastasiadis'in Almanya'da Şansölye Olaf Scholz ile yaptığı görüşmede Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki provokatif eylemleri hakkında bilgi verdiğini ve Berlin'in müdahalesini istediğini söyledi.

Kıbrıs sorunuyla ilgili diyaloğun şartlar izin verdiğinde devam edebilmesi için Avrupa’daki temaslar aracılığıyla hazırlık çalışmaları devam ediyor.

Kıbrıs Radyo Yayın Kurumu’na konuşan güneydeki Hükümet Sözcüsü Marios Pelekanos, Kıbrıslı Rum lider Anastasiadis’in Almanya’da Şansölye Olaf Scholz ile yaptığı görüşmede Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki provokatif eylemleri hakkında bilgi verdiğini ve Berlin’in müdahalesini istediğini söyledi.

Anastasiadis’in çabalarının ikinci ekseninin, iki tarafı yeniden müzakere masasına oturtmak için gerekli ön çalışmaları yapmak olduğunu ifade etti.

Hükümet sözcüsü, Anastasiadis’in Birleşmiş Milletler etkinliği çerçevesinde Ersin Tatar ile yapacağı görüşmenin Aralık ayının ilk iki haftası içinde gerçekleşeceğini söyledi.

Sosyal nitelikteki toplantının, Anastasiadis’in Rum tarafının tutumunu Kıbrıslı Türk lidere bir kez daha iletmesi için bir fırsat olduğunu belirtti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi