El-Sen: “Kapalı kapılar ardından yaptığınız her şeyden haberimiz var”

El-Sen yaptığı yazılı açıklamada Kıb-Tek Yönetim Kuruluna çok önemli sorular yöneltti. "Kıb-Tek’te her istediğinizi yapacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Kıb-Tek sizin çiftliğiniz değildir" denildi.

Kıb-Tek çalışanlarının örgütlü olduğu El-Sen, Kıb-Tek Yönetim Kuruluna çok önemli iddiaları içeren sorular yöneltti. Sendika başkanı Çağlayan Cesurer imzalı açıklamada “soruların cevaplarını biliyoruz, yapmaya çalıştıklarınızdan vazgeçilmemesi durumunda cevabımız çok sert olacak” denildi.

Açıklama şöyle:
“1- Kıb-Tek Müdür Vekili Dalman Aydın ve Kıb-Tek Yönetim Kurulu Üyesi Ali Horoz kapalı kapılar ardında AKSA ile neyin pazarlığını yapıtınız?

2- Petko ile ilaç antlaşması neden uzatıldı?

3- Concord Hotelin 3.4 MW kurulu güneş enerji alt yapısı bulunmakta ve yasaların açık olmasına rağmen 4 MW’a çıkartılarak tüm alt yapı maliyeti neden Kuruma ödetmek istiyorsunuz?

4- Kurumda sözleşmeli olarak çalışan 2 eski ve 3 yeni avukat olmasına rağmen neden başka hukuk bürosundan ücret ödenerek hizmet alınmakta?

5- Soruşturması Yönetim Kurulu üyesi(Gürdal Çuvalcıoğlu) tarafından yapılan ve kurumu zarara uğrattığı raporlanan müdür muavini M.Ö. neden disiplin kuruluna sevk edilmiyor?

Biz yukarıda sorduğumuz tüm soruların cevaplarının ne olduğunu biliyoruz. Kıb-Tek’te her istediğinizi yapacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Kıb-Tek sizin çiftliğiniz değildir, istediğiniz gibi davranamazsınız, kapalı kapılar ardında yapmaya çalıştıklarınızı biliyoruz ve en ağır şekilde cevap vermekten kaçınmayacağız. Bir an önce tüm bu yapmaya çalıştıklarınızdan vazgeçilmemesi durumunda El- Sen toplum adına en sert şekilde cevabını verecektir.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi